"Priprema, kreni, u Sokol – skreni!"

Na projektu “Priprema, kreni, u Sokol – skreni!” uči se o gimnastici, sportskom bontonu i zdravom načinu života

Na kraju treninga prolaze i kroz sportski bonton što je iznimno važno razvijati kod djece te dobi

Važnost bavljenja sportom od najranije dobi jedan je od važnih čimbenika pravilnog fizičkog i psihičkog razvoja svakog djeteta – kroz sport, djeca razvijaju osnovnu motoriku i samopouzdanje te uče kako raditi u timu i kvalitetno surađivati s vršnjacima. Važna tema redovnog sudjelovanja na treninzima je i pravilno rješavanje konflikata te kako uvažiti uspjehe drugih i radovati se zajedničkim postignućima.

Do sada je kroz projekt prošlo više od 50 osječkih mališana koji su unaprijedili svoje fizičko i psihičko zdravlje, učili o pravilima sportskog ponašanja te stekli brojna prijateljstva.

“Vrlo smo zadovoljni dosadašnjih rezultatima projekta “Priprema, kreni, u Sokol – skreni!”. Imali smo priliku upoznati mnogo osječkih mališana željnih treniranja i sporta. Velika prednost ovog projekta je to što je zaista sveobuhvatan. Dakle, u tih mjesec dana besplatnog treniranja s djecom prolazimo osnove gimnastike te radimo na njihovom fizičkom razvoju, zatim poticanje na timski rad što ostavlja pozitivan otisak u njihovom socijalnom razvoju. Također, na kraju treninga prolazimo i kroz sportski bonton što je iznimno važno razvijati kod djece te dobi. Nadamo se da će ovih projekata u budućnosti biti sve više jer iz prve ruke vidimo da su vrlo pozitivni za djecu.” istaknula je Nina Baum, trenerica GD Osijek-Žita.

Projekt će se odvijati do kraja prosinca 2021. godine što omogućuje brojnim mališanima razvijanje vlastitih sposobnosti.

“Kroz razgovor s trenerima uvjerili smo se u odlične rezultate dosadašnje provedbe projekta. Kroz mjesec dana treninga djeca nauče osnove gimnastike, izgrade znanja o zdravom načinu života, te shvate pravila sportskog ponašanja. Drago nam je da smo već imali priliku ta znanja prenijeti na čak više od 50 naših osječkih mališana te pozivamo i svu djecu u dobi od 7 do 10 godine da se priključe u projekt jer s tim aktivnostima nastavljamo do kraja godine.” zaključila je Ivana Maltašić, tajnica GD Osijek-Žita.

Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva turizma i sporta kroz Natječaj za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2021. godini.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari