"Priprema, kreni, u Sokol – skreni!"

Zahvaljujući Ministarstvu turizma i sporta ostvarena je suradnja Osijeka, Belog Manastira i Valpova

Sudjelovanje u projektu "Priprema, kreni, u Sokol – skreni!" bilo je od velike koristi za članove, ali i trenere

Zahvaljujući sredstvima Ministarstva turizma i sporta, projekt “Priprema, kreni, u Sokol – skreni!” , osim organizacije besplatnih treninga za djecu mlađe školske dobi koji će se održavati čak do prosinca 2021. godine, vikend iza nas obilježila je još jedna zanimljiva aktivnost – naime, gimnastičare iz Gimnastičkog društva Beli Manastir i Gimnastičkog društva “Hrvatski Sokol” Valpovo, Gimnastičko društvo Osijek – Žito ugostilo je u dvorani Sokol Centar Osijek na dvodnevnom gimnastičkom kampu.

“Sudjelovanje u projektu “Priprema, kreni, u Sokol – skreni!” bilo je od velike koristi za naše članove, ali i trenere. Naučili smo nove elemente, trenirali u odličnim uvjetima te bili dio lijepe priče kao što je ovaj projekt. Zahvaljujemo GD Osijek-Žito i nadamo se da će ih u budućnosti biti još puno”, izjavila je Matea Vidović ispred GD Beli Manastir.

Oduševljenje projektom nije krio ni trener Gimnastičkog društva “Hrvatski Sokol” Valpovo, Zlatko Ištvanović: “Izuzetno nam je drago da su nas naše kolege iz GD Osijek-Žita ugostili u Sokol Centru da budemo dio tog prekrasnog projekta “Priprema, kreni, u Sokol – skreni!”. Nama je uistinu od velikog značaja to što imamo priliku trenirati u ovim vrhunskim uvjetima u kojima treniraju neki od naših najboljih gimnastičara. Definitivno ćemo ova suradnju pamtiti kao prekrasnu uspomenu te se veselimo budućim suradnjama.” istaknuo je Zlatko Ištvanović, trener GD “HS” Valpovo.

Cilj aktivnosti je razvijati suradnju gimnastičkih klubova iz regije u svrhu razmjene znanja i iskustva radi unapređenja hrvatske gimnastike.

“Izuzetno nam je drago što smo imali priliku ugostiti kolege iz GD “HS” Valpovo i GD Beli Manastir i ostvariti suradnju s njima u okviru ovog projekta. Ovo nam je bila prva međusobna suradnja, ali definitivno ne i posljednja. Provedba projekta pokazala je da postoji itekako zanimanje za gimnastički sport među djecom mlađe školske dobi i svoje klupske aktivnosti ćemo svakako dodatno usmjeriti prema djeci tih godišta”, zaključila je tajnica GD Osijek-Žita, Ivana Maltašić.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari