moderni betonski skate park

U Vukovaru otvoren jedan od najboljih skate parkova u Hrvatskoj

vukovar.hr

Suradnjom s Udrugom mladih "Rolling Wheels" i na inicijativu korisnika već postojećeg skate parka, Grad Vukovar realizirao je ovaj projekt vrijedan 610.000,00 kuna s PDV-om, a izvođač radova bila je tvrtka Petarda d.o.o. iz Zagreba

Šetnica uz Vuku koja obiluje brojnim sadržajima koji su namijenjeni za sve uzraste, postala je bogatija za novi, profesionalni skate park na kojemu sada uživaju ljubitelji skateboardinga i njemu sličnih sportova.

Novi  skate park koji se nalazi u gotovo samome središtu grada privukao je veliku pažnju i interes mnogobrojnih rekreativaca, sportaša i obožavatelja ove vrste sporta, kako iz Vukovara, tako i okolice.

Suradnjom s Udrugom mladih “Rolling Wheels” i na inicijativu korisnika već postojećeg skate parka, Grad Vukovar realizirao je ovaj projekt vrijedan 610.000,00 kuna s PDV-om, a izvođač radova bila je tvrtka Petarda d.o.o. iz Zagreba.

Njegova funkcionalnost i kvaliteta pruža sve uvjete za usavršavanje ovih vještina, a na njemu svakodnevno svoje slobodno vrijeme provodi veliki broj mladih i djece.

Novoizgrađeni park obišao je gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima te istaknuo kako je projekt ispunio svoju svrhu, a to je prije svega zadovoljna vukovarska mladež. “Duže vrijeme planirali smo projekt izgradnje ovakvog kvalitetnog objekta na radost ljubitelja ovog sporta. Svakodnevna posjećenost u velikom broju daje nam do znanja da je riječ o zaista dobrom i kvalitetnom projektu koji je rezultat suradnje Grada Vukovara i brojnih prijedloga naših mladih Vukovaraca. Zadovoljstvo je vidjeti veliki broj mladih koji se bave sportom, međusobno druže, stječu nova znanja i vještine.”, rekao je gradonačelnik Penava te najavio kako je u skoroj budućnosti u planu novom skate parku pridružiti sličan sadržaj namijenjen disciplini BMX.

“Šetnica uz Vuku zaokružuje lijepu priču s raznim sadržajima koji na dnevnoj razini privlači brojne Vukovarce, a vjerujemo i sve posjetitelje koji ovdje mogu uživati ljepote našega grada.”, zaključio je Penava.

Potpredsjednik Udruge mladih “Rolling Wheels”, Mario Ivanković ističe kako se novi vukovarski skate park svrstao među 3 najbolja u Hrvatskoj. “Naša udruga marljivo radi na priključenju u Hrvatski koturaljkaški savez što će nam omogućiti organizaciju većih natjecanja, a čemu se izuzetno veselimo. Jedan od koraka ka tome je suradnja s Gradom Vukovarom što će rezultirati organizacijom natjecanja u mjesecu rujnu ove godine.”, pojašnjava Mario Ivanković te dodaje kako novi skate park uvelike doprinosi razvoju ovog sporta u Vukovaru, Hrvatskoj, ali i šire.
Kako navodi direktor tvrtke Petarda d.o.o, Marin Dundić, skate park u Vukovaru zadovoljava sve potrebe i uvjete za održavanje ozbiljnih natjecanja u skateboardingu.
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari