250 limača na Lima kupu

U subotu je na Gradskim bazenima u organizaciji Plivačkog kluba Osijek Žito održan jubilarni 10. Lima McDonald's kup, a okrugla brojka opravdana je i kvalitetom rezultata i organizacijom.

U subotu je na Gradskim bazenima u organizaciji Plivačkog kluba Osijek Žito održan jubilarni 10. Lima McDonald’s kup, a okrugla brojka opravdana je i kvalitetom rezultata i organizacijom.

Ove godine je okupio najveći broj mališana dosada, čak 250 plivača iz 18 klubova iz Hrvatske, Srbije i Makedonije.

Plivalo se u četiri dobne kategorije – A (1998.g.), B (1999.g.), C (2000.g.) i D (2001.g. i mlađi), a na programu su bile sve četiri 50 metarske discipline (leptir, leđno, prsno i slobodno), te štafeta 8×50 slobodno, po jedan plivač i plivačica iz svake kategorije.

Kako je bilo puno osvajača medalja, teško ih je sve nabrojati pa ćemo izdvojiti one ukupno najuspješnije u zbroju vremena sve četiri discipline. U kategoriji A najbrži su bili Dino Knežević i Lucija Grepo, oboje iz Pk Osijek Žito, u kategoriji B Ivan Filipović i Patricia Čorić, također oboje iz Pk Osijek Žito. C kategoriju obilježili su Stefan Stojanović iz Pk Napredak i Tena Pernar iz Pk Dubrava, dok su kod najmlađih najuspješniji bili Leo Šimić iz Pk Sisak Janaf i Lea Knežević iz Pk Osijek Žito.

Najvrjednije rezultate natjecanja isplivali su Patricija Čorić, Osijek Žito u disciplini 50 leđno s vremenom 33,66 i Ivan Filipović, Osijek Žito u disciplini 50 leptir s vremenom 31,36.

I u štafetama je bilo vrlo napeto i neizvjesno, ali su uz podršku domaće publike pobjedu, ispred ekipe Dubrave, odnijeli plivači Osijek Žita u sastavu Ivan Filipović, Doris Jelić, Marko Filipović, Lea Knežević, Dino Knežević, Dorotea Živalj, Josip Capan i Patricia Čorić. Treće mjesto osvojila je štafeta Novog Zagreba.

Nastupili su i najmlađi plivači škole plivanja plivačkog kluba Osijek Žito u disciplini 25m leđno, koji su se također borili za svoje (prve) medalje. Do medalja su, u kategoriji 2002. godišta, doplivale Klara Božičević, Matea Tomas i Ena Vukelić, dok su u kategoriji 2003.g. i mlađi, najbrži bili Ivan Jelavić, Marko Antonio Kaurić i Marija Knežević.

Natjecanje je organizirano na zavidnoj razini između ostalog i zahvaljujući trudu djelatnika Gradskih bazena koji su pomogli organizatoru da od malog prostora bazena stvori pravu sportsku arenu inspirativnu za nezaboravno natjecanje najmlađih plivača.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari