Osijek Street Race Show 2011.

U organizaciji AutoKluba Slavonija, na avio-pisti Čepin, 14. i 15. svibnja 2011. godine održat će se 6. Osijek Street Race Show. S predstavnicima organizatora razgovarao je gradonačelnik Krešimir Bubalo.

U organizaciji AutoKluba Slavonija, na avio-pisti Čepin, 14. i 15. svibnja 2011. godine održat će se 6. Osijek Street Race Show. S predstavnicima organizatora razgovarao je gradonačelnik Krešimir Bubalo.

Grad Osijek spreman je pomoći u organizaciji ovoga događaja koji će svojim kvalitetnim programom dati snažan doprinos razvoju auto-sporta i auto-kulture u Osijeku. Riječ je o iznimno atraktivnoj međunarodnoj utrci ubrzanja na dionici 402,31 m, koja okuplja veliki broj natjecatelja, ali i gledatelja. Ujedno, održat će se i prvenstvo HAKS regije u disciplini A10. Ovaj Street Race, prema riječima organizatora, mogao bit biti svojevrsna ulaznica Osijeka za članstvo u CEDC (Central European Drag Championship).

Street race, najpopularniji i najmasovniji automobilistički oblik natjecanja i zabave, od 2002 godine kontinuirano prisutan u Hrvatskoj najprofesionalnijem obliku pod nazivom 402 Street race.

Vozači željni dobre zabave i žestokog nadmetanja sa svojim automobilima natječu se u utrci ubrzanja na 402 metra pri od strane organizatora sigurnim uvjetima.

Natjecanje se odvija na način da startu pristupaju dva vozila, te je pobjednik onaj koji je ispravno startao i prvi prošao cilj.

Na utrku prepunu oktana, pristupaju sve punoljetne osobe sa vozačkom dozvolom i adrenalinom u žilama, bez ikakvih ograničenja na vozilima, skoro sve je dozvoljeno i nema zabranjenih dijelova i zahvata. Mjerenja vremena odvija se putem elektroničkih mjernih uređaja sa foto ćelijama na startu i cilju.

Sve što se očekuje od natjecatelja jest da se pravovremeno prijavi sa svojim vozilom, te će nakon kvalifikacijskih vožnji biti raspoređeno u jednu od natjecateljskih klasa.

WEB : www.ak-slavonija.hr

TEKST: Blaženka Alerić, www.osijek.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari