Seligman u finalu Svjetskog kupa u Moskvi

Priliku za nastup u kvalifikacijama imali su samo ponajbolji vježbači na svijetu, a među svoje mjesto našla su čak dvojica Hrvata. Uz Seligmana nastupio je i Filip Ude, a obojicu ćemo sutra gledati i u finalu.

Svjetski kup u Moskvi jedan je od samo dva natjecanja u svijetu ove godine gdje priliku za nastup dobijaju samo oni koji su to pravo stekli svojim rezultatima u prošloj godini na natjecanjima Svjetskoga kupa  ili na Europskom i Svjetskom prvenstvu. Robert je to pravo izborio svojim drugim mjestom u Svjetskome kupu prošle godine. Na “World Stars Moscow” nastupilo je samo po 12 najboljih pa je samim time rezultat naših gimnastičara vrijedniji.

Prvo odnosno drugo mjesto u kvalifikacijama, konja s hvataljkama, zauzeli su prošlogodišnji pobjednik Svjetskog kupa u Osijeku, Mađar Krisztian Berki (15.500) te Australac Prashanth Sellathurai (15.283). Čakovčanin i Robertov kolega iz reprezentacije, Filip Ude, zauzeo je četvrto mjesto sa ocjenom 14.617. Seligman je za svoju vježbu dobio visoku ocjenu 15.033.

Od naših predstavnika nastupila je još Tijana Tkalčec no nije se uspjela plasirati u finale, dok će svoj put u sutrašnje finale tijekom dana pokušati   izboriti Marijo Možnik na preči i Tina Erceg na gredi i tlu.

SK Moskva 2011. održava se u Sportskom kompleksu Olympisky u samom središtu Moskve i traje 2 dana, 13. i 14. svibnja. Svi koji su zainteresirani pratiti natjecanje u Moskvi, to mogu učiniti na programu Sportske televizije i to u subotu (14. svibnja) s početkom u 11 sati.

Tekst: Gimnastičko društvo Osijek-Žito i SiB.hr
Foto: SiB.hr/Arhiva i Duje Klarić

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari