“Tour de Slavonia” posjetio 5 slavonskih gradova

Na biciklističku avanturu duljine čak 140 kilometara uputilo se danas nekoliko desetaka biciklista iz cijele Slavonije i Baranje. Održana je najduža biciklijada u Hrvatskoj.

Krenula je iz Donjeg Miholjca, preko Našica do Osijeka, a potom natrag u Miholjac preko Valpova i Belišća. Dionicu od 140 kilometara prešli su za oko 7 sati uz kratka zaustavljanja u svakom od navedenih gradova.

S parkirališta miholjačkog hotela “Slavona” zaputilo se 70-tak biciklista entuzijasta prvo put Našica. Kiša je upravo prestala, a oni naoružani dobrom voljom i strpljenjem u pratnji policije odvažili su se na dugački put. Započela je treća ‘Tour de Slavonia’ biciklijada.

Jedinstveni je to užitak opuštanja, kažu biciklisti, prevaliti toliki put, a cilj je svega ovoga promicati i poticati odgoj, sport i rekreaciju, ali i turističke atrakcije Osječko-baranjske županije. Biciklizam nije lak, ali ako si netko odredi cilj, onda je lakše. Vid je to opuštanja, napominju, ali nikako za one koji tu i tamo sjednu na bicikl. Ovakvu turu mogu odvoziti samo oni koji su na biciklu svakodnevno.

A ruta je najduža u Hrvatskoj. Od Miholjca, preko Našica i Bizovca do Osijeka, a potom natrag za Miholjac preko Valpova i Belišća. I automobilom treba dosta vremena za prijeći tu relaciju, a kamoli na samo dva kotača – komentirali su danas oni koji su im došli dati potporu. Vrlo je važno bicikli dobro pripremiti za ovakav pothvat.

Treću biciklijadu Tour de Slavonia organizirali su turistička zajednica Donjeg Miholjca i biciklistički klub Maraton-team.

{youtube}cHEcWgN3jxw{/youtube}

Tekst i video: STV
Foto: BK Osijek 2010

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari