Još jedan uspješan vikend za GD Osijek-Žito

Nakon što je njihov stariji klupski kolega Robert Seligman prije desetak dana osvojio broncu na iznimno jakom turniru u Moskvi, mladi gimnastičari i gimnastičarke GD Osijek-Žita kao da su ovaj vikend željeli pokazati da i oni imaju ozbiljnu namjeru krenuti njegovim stopama.

Vikend iza nas obilježilo je održavanje 20. Višebojskog prvenstva Hrvatske za mlađe kategorije “A” programa u Nedelišću pored Čakovca.

U kategoriji kadetkinja “A” programa Elija Valentić osvojila je zlato dok je njezina klupska kolegica Marija Milas osvojila brončanu medalju. U kategoriji kadeta Aurel Benović osvojio je također broncu.

Elija i Marija odradile su odlično svoje vježbe i pokazale da su trenutno u vrlo dobroj formi. Aurela su par mjeseci mučili zdrastveni problemi, stoga se nadamo se da će ga u drugom dijelu sezone ozljede zaobići kako bi mogao trenirati i nastaviti s odličnim rezultatima.

Dok se u Nedelišću održavalo natjecanje u “A” programu, naše gimnastičarke vodile su borbu za medalje na 2. kolu Kupa Hrvatske u “C” i “B” programu u Slavonskom Brodu. U kategoriji mlađih kadetkinja “C” programa Nina Horvat osvojila je srebro dok je Matea Vidović završila na četvrtom mjestu. Nikolina Delić natjecanje je završila na petom mjestu u kategoriji kadetkinja “C” programa. U “B” programu slavila je Barbara Paravac osvojivši 1. mjesto u konkurenciji mlađih kadetkinja, dok je Nika Balkić zauzela 4. mjesto.

Sljedeće što nas očekuje je jak međunarodni turnir “Zelena jama” u Ljubljani koji ujedno predstavlja i zadnje natjecanje u ovom dijelu godine. Nakon toga slijedi kratak odmor i početak učenja novih elemenata te usavršavanje vježbi za drugi dio sezone.

Čestitamo našim natjecateljima i trenerima!

Tekst i photo: www.gdosijek.com

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari