Na Pampasu kompletna reprezentacija

Natjecanjem za utakmicu "Idealno vrijeme", danas (petak) u 9 sati počinje velika trodnevna konjička priredba u preponskom jahanju, pod nazivom "Grand Prix Osijek 2011." koja bi, prema najavama, trebala biti dosad najspektakularniji konjički susret na osječkom hipodromu održan u neovisnoj Hrvatskoj.

Natjecanjem za utakmicu “Idealno vrijeme”, danas (petak) u 9 sati počinje velika trodnevna konjička priredba u preponskom jahanju, pod nazivom “Grand Prix Osijek 2011.” koja bi, prema najavama, trebala biti dosad najspektakularniji konjički susret na osječkom hipodromu održan u neovisnoj Hrvatskoj.

Kompletna priredba, koja obuhvaća i poseban edukacijski kamp te školu jahanja, prvi je plod uspostavljene suradnje Konjičkog kluba Osijek i mađarskog konjičkog kluba Szabadidosport Egyesuelet iz Bikeša, nedaleko od Pečuha, u sklopu IPA programa prekogranične suradnje dviju susjednih i prijateljskih zemalja. Projekt “Mađarsko-hrvatsko prekogranično natjecanje u konjičkom sportu”, kao dio IPA programa, sufinanciran je sredstvima Europske unije, pa će, za razliku od niza prethodnih natjecanja na Pampasu, imati posve novu, međunarodnu dimenziju.

“Pokal grada Osijeka”
Grand Prix 2011.” trajat će od petka do nedjelje, obuhvaća deset utakmica, a prema posljednjim informacijama prijavljeno je 76 konja i 56 jahača, čemu treba pridodati i dvadesetak grla KK Osijek, što znači da će tijekom vikenda na osječkom hipodromu preskakati prepreke stotinjak konja iz Mađarske, Slovačke, Slovenije, Srbije i Hrvatske. Budući da je osječka priredba, za sve najbolje konje-skakače i jahače iz regije posljednja provjera uoči Balkanskog prvenstva u Zagrebu (1. – 4. rujna, nap.a.), pouzdano se zna da će na Pampasu nastupiti krema preponskog jahanja iz spomenutih zemalja. Među ostalima, prijavljena je i kompletna reprezentacija Hrvatske, Janka Krašovec, Ante Šimleša, Vernalis Dokuzović i izbornik Renato Levanić. Sve njih, naravno, treba očekivati i u nedjelju od 17 sati, u utakmici za “Pokal Grada Osijeka“, kad će se (pre)skakati prepone na visini 1,40 m. To je, inače, i utakmica s najvećim nagradnim fondom od 20.000, a sveukupni nagradni fond “Grand Prixa 2011.” je 42.000 kuna.

Žene i djeca besplatno
Nakon utakmice “Idealno vrijeme”, danas (petak) su na programu još tri utakmice (s američikim baražem i na vrijeme), od 11, pa od 14 i potom od 17 sati, subotnji program nudi još tri utakmice, od 9, pa 11 i od 16 sati (s američiim baražem, s rastućim poteškoćama i s jednim baražem), a u nedjelju, nakon dvije utakmice u po dvije faze, slijedi (u 17) uvijek primamljiv ogled za vrhunsku nagradu. Želeći omogućiti pristup što većem broju gledatelja, organizatori su odlučili da se, sva tri dana, ulaznice prodaju po samo deset kuna, s tim što će žene i djeca u gledalište lijepo uređenog hipodroma ulaziti besplatno! U osječkom i mađarskom klubu, koji su organizirali taj spektakl, naime, želja je da priredbu uveliča što više promatrača, pa poručuju svim ljubiteljima sporta: Dobro došli!

[important title=Naši kopiraju nizozemski model?]

Odbor za edukaciju HKS-a, u suradnji s Konjičkim klubom Osijek, priredio je u sklopu “Grand Prixa 2011.” nesvakidašnji edukacijski kamp. Budući da je to okupljanje obvezno za sve licencirane voditelje i trenere HKS-a u dresurnom i preponskom jahanju, izvjesno je da će se u rad tog kampa uključiti bar dvadesetak naših stručnjaka. Njihovu pozornost posebice će privući večerašnje predavanje o temi “Sustav treniranja mlađih dobnih kategorija u Nizozemskoj, koje će podnijeti Peter Strijbosch, dakako iz Nizozemske. Pomoćnik na predavanju, inače, je Eduard Petrović, a moderator prof. dr. sc. Mirjana Baban. Večerašnje predavanje na Pampasu počinje u 20 sati.[/important]

TEKST: D. Kerže, Glas Slavonije

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari