Uspješan nastup taekwondo kluba Osijek na turniru u Zagrebu

U Zagrebu je 08.10.2011. održan 6. po redu Kondor open u organizaciji istoimenog taekwondo kluba Kondor. Na natjecanju su nastupila 573 natjecatelja iz 63 kluba iz 4 zemlje(Slovenije, BIH, Srbije i Hrvatske).

U Zagrebu je 08.10.2011. održan 6. po redu Kondor open u organizaciji istoimenog taekwondo kluba Kondor. Na natjecanju su nastupila 573 natjecatelja iz 63 kluba iz 4 zemlje(Slovenije, BIH, Srbije i Hrvatske).

Natjecanje se održavalo u uzrastima seniora, juniora, kadeta, mlađih kadete te tzv. KIDS kategorija. Taekwondo klub Osijek je nastupio sa ukupno 18 predstavnika i osvojio je zapažene rezultate, ukupno 3 bronce, 4 srebra te dva zlata!

U uzrastu mlađih kadeta Filip Jelošek (-33kg) nakon dvije vrlo iscrpne borbe dolazi do bronce. Ovoga puta Borna Kufner (ml.kadet -43kg) ne uspijeva dođi do medalje, jer nailazi na iskunijeg protivnika i biva zaustavljen u borbi za medalju, jednako kao i mlađa kadetkinja Matea Šuvak (-43kg) koja se čvrsto držala u borbi s nositeljicom kategorije i izgubila sa tjesnim rezultatom 3:2. Hana Marković (ml.kadetkinja -39kg) pobjeđuje prvu borbu 10:1. Slijedeća protivnica ovaj puta je bila za nijasnu bolja pa tako Hana gubi 3:1 i nažalost ostaje bez medalje. Alena Vekić, mlađa kadetknjia -43kg, pokazuje znanje rješavajući borbe s 6:0 i 9:1, te time se plasirala u finale gdje gubi 6:2 i bila je primorana zadovoljiti se srebrnim odličjem. Kao iznenađenje u mlađim kadetima, dolazi Denis Bakunić, koji sa sigurnoću možemo reći odrađuje borbe svog života. Iako večer prije natjecanja je bio bolestan, što ga je dodatno iscrpilo, pokazuje snažnu želju za pobjedom i neodustaje pri zdravstvenim preprekama. Prvu borbu prolazi s 4:3 na zlatni bod, potom se gusto provlaći u četvrtfinalu s rezultatom 2:1. Zatim naglo dolazi do preokreta. Denis Bakunić završava polufinalnu borbu rezultatom 5:0! Ni poslijednja finalna borba ga nije uspijela slomiti, pa ju zavidnim kretnjama i snalažljivošću pobjeđuje 6:3 zbog čega zadivljuje publiku koja se diže na noge i skandira njegovo ime!

U KIDs kategoriji Filip Zahirović nastupa do 21kg. Ovaj sedmogodišnjak pokazuje kako treninzi i u toj dobi puno znače, te pobjeđuje finalnu borbu rezultatom 17:9 te se tako kiti zlatnom medaljom. Patrik Grgić (-36kg) prvi puta nastupa na takvom natjecanju, te osvaja srebrnu medalju kao i Tara Šalić (+39kg).U ovoj kategoriji naši borci zauzimaju treće mjesto u ukupnom poredku.

U kadetskom uzrastu nastupaju Filip Dolić (-37kg), Denis Mijić (-37kg), Matija Šarić(-41kg), Antonio Kelava (-53kg), te Boris Šreng(-53kg) koji bivaju zaustavljeni u borbi za medalju. Ali zato kadetkinje ponovno pokazuju sjaj taekwondo kluba Osijek! Tena Marinović(+59kg) osvaja Bronačnu medalju dobivši četvrtfinalnu borbu, no nažalost polufinalna protivnica je pokazala nešto bolje znanje. Mia Edl (-44kg) nažalost neosvaja medalju i gubi borbu 6:5 od kasnije finalistice. Iako je do poslijednjih sekundi vodila, protivnica preuzma vodstvo za jedan bod, dok suci neuviđaju njezin pogodak u glavu. Laura Zahirović (-41kg) s lakoćom pobjeđuje protivnice 7:0, 12:0, a u finalnoj borbi, jednako kao i sparing partnerica Mia Edl, gubi za bod razlike 7:6 od 2 godine starije protivnice uskoro juniorke. U poslijednjoj sekundi Laura pogađa protivnicu u glavu, zbog čega trener Damir Zahirović traži suce da joj to pripišu. Nakon nekoliko minutnog vjećanja 4 suca, ipak donose odluku da pogotka nije bilo, te Laura ostaje na srebrnoj kolajni.

Jedini junior taekwondo kluba Osijek, Ivan Filipović (-63kg) pobjeđuje prvu borbu 8:3, ali nažalost sreća mu okreće leđa pa tako polufinalnu borbu gubi 8:1 i dobiva broncu.

Na 6.Kondor openu nastupaju i taekwondo klub Kneževi vinogradi koji osvajaju tri bronačane medalje Noah Toth, Antonia Stanijević i Ivan Priselac, dok zlatno odličje odnosi Marko Šimon u kategoriji Kid do 24kg. Još nastupaju Antonio Marinović, Nebojša Prokić, Stefani Medved, Adrijan Jurjević, Barbara Marinović i Loreta Dvornić.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari