Pannonian Challenge ostaje u Osijeku

Nakon što se počelo pričati kako Pannonian Challenge zbog dugova seli na Zrće ili u Zagreb istražili smo je li to točno.

Nakon što se počelo pričati kako Pannonian Challenge zbog dugova seli na Zrće ili u Zagreb istražili smo je li to točno.


Naime, natjecanje i glazbeni dio programa koji su održani prije nešto manje od dva mjeseca po prvi puta u 12 godina organiziranja poslovalo je s gubitkom. Organizatori, udruga Pannonian, ostala je u minusu većem od 110.000 kuna. Razlog je glazbeni dio festivala koji je ove godine ponudio glazbenike svjetskog renomea, poput Gentlemana, no podbacila je prodaja karata.

Kako je istaknuo jedan od organizatora Pannonian Challengea Zdenko Liška razlog nije cijena ulaznice koja je bila 100 kuna, nego nezainteresiranost sponzora u ovom dijelu Hrvatske za glazbene događaje poput ovoga. Ovogodišnji dug prebacit će se na iduću godinu koja će, nadaju se organizatori, financijski bolje završiti. Pannonian Challenge će bez obzira na to i dalje biti organiziran u Osijeku, no u glazbenom dijelu programa će najvjerojatnije gostovati samo lokalni bendovi.

Razgovor sa Zdenkom Liškom, jednim od organizatora Pannonian Challenga poslušajte na webu- Radio Osijeka. (8 min)

[span class=”camera”]GALERIJA: Pannonian Challange XII[/span]


IZVOR: Radio Osijek

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari