Nove medalje za naše predstavnike, a Osijek organizacijski uz bok Parizu

  Novi uspjesi naših gimnastičara na Svjetskome kupu u sportskog gimnastici Žito Challenge kup 2011.

>> Nove medalje za naše predstavnike, a Osijek organizacijski uz bok Parizu

Novi uspjesi naših gimnastičara na Svjetskome kupu u sportskog gimnastici Žito Challenge kup 2011, a sve to nakon zlata Markovića i srebra Seligmana.

Marijo Možnik i Tina Erceg odvježbali su maksimalno prema mogućnostima u ovome trenutku i došli do brončanih medalja.

Marijo je na svojoj spravi, preči, odvježbano nešto bolje negoli u kvalifikacijama, ali su Kinez Chen Xuezhang  i Kanađanin Gafuik ipak bili bolji u ovome trenutku.

Nisam zaslužio broncu, trebao sam biti četvrti, a Poljak Kulesza je zaslužio medalju. Imao sam jednu grešku u sredini mješoviti hvat zapravo sam napravio polumješoviti  na čemu se gube tri desetinke.  Suci nisu vidjeli, a nitko se ne može žaliti na tuđu vježbu, pa naravno niti ja. Stoga, moram priznati nisam zaslužio broncu,  realno je da sam bio četvrti, a bronca je trebala pripasti Poljaku Kuleszi (15.050), rekao je Možnik.

Pogledajte: Marković zlatni, Seligman srebrni

Poljakinja Pihan Kulesza najbolja na parteru, Erceg treća

Poljakinja Marta Pihan Kulesza zaradila je najbolju ocjenu na parteru. Suci su je za njezinu vježbu nagradili ocjenom 13.750. Druga je bila Kineskinja Tan Si Xin (13,675) dok je treća bila Hrvatica Tina Erceg (13.500). Splićanki je ovo već treća brončana medalja u Osijeku, uz srebro koje je osvojila prošle godine također na parteru.

[important title=Osijek uz bok Parizu]

Organizacijski Osijek je ponovo dokazao kako zna i može. Gotovo besprijekorno je sve funkcioniralo posljednjih dana u dvorani Gradski vrt, a to su prepoznale i delegacije iz 24 zemlje. tako se Osijek svrstao u bok Svjetskome kupu u  Parizu, a novu priliku za pružanje gostoprimstva imamo već u travnju kada je na rasporedu četvrti Svjetski kup u sportskoj gimnastici.

Za pohvaliti je i publiku koja je posebice u nedjelju sasvim pristojno napunila dvoranu, a veseli činjenica kako je među njima bio veliki broj male djece koja će možda već sutra stopama Seligmana, Markovića, Možnik, Erceg.[/important]

 Pogledajte galeriju fotografija sa trećeg dana manifestacije:



Tekst: T.Maltašić/SiB.hr
Foto: M.Banić/SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari