Hrvatski teniski asovi u gradu heroju

U Vukovaru se 13. studenoga (nedjelja), u Sportskoj dvorani u četvrti Borovo naselje, održava humanitarno-sportska manifestacija nazvana "Grand slam asova".

U grad heroj dolaze najbolji hrvatski tenisač u povijesti Goran Ivanišević, trenutačno naš prvi reket Marin Čilić, trebao bi doći i Ivan Dodig, koji je jučer izgubio u pariškom Bercyju, a želju da se ponovno predstavi slavonskoj publici ima i Ivan Ljubičić. No, Ljubičićeva supruga Aida treba roditi, pa njegov dolazak ovisi o dolasku prinove.

Posjet Ovčari i bolnici

Nekoliko dana uoči 20. godišnjice ratne tragedije Vukovara, proslavljeni hrvatski tenisači u nedjelju, u grad heroj, stižu u 11 sati, kada će ih u svom uredu u “gradskoj kući” primiti vukovarski gradonačelnik Željko Sabo. Susrest će se potom nakratko i s medijima, a vrijeme do sportske priredbe provest će u obilasku Vukovara – grada simbola hrvatskog stradanja, ali i otpora agresiji 1991. godine. Tako će u podne na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata polaganjem vijenca i upaljenom svijećom hrvatski teniski asovi odati počast vukovarskim žrtvama. Obići će nakon toga i Spomen-dom Ovčara, kao i samo mjesto masovne grobnice iz koje su ekshumirana tijela 200 hrvatskih zarobljenika odvedenih iz vukovarske bolnice nakon pada Vukovara 18. studenoga ’91.

Humanitarni karakter

Grand slam asova“, osim sportskog, u Vukovaru ima i humanitarni karakter jer će, kako je najavljeno, prihod od prodaje ulaznica i sponzora biti usmjeren na dvije tamošnje udruge – “Golubica” i “Vukovarske iskrice” – koje rade s djecom s posebnim potrebama. Također, dio sredstava namijenjen je za financiranje programa asistenata u nastavi. Ulaznice za poslijepodnevnu manifestaciju s teniskim zvijezdama 13. studenog u Sportskoj dvorani u Borovo naselju prodaju se u Turističkoj zajednici grada Vukovara po cijeni od 50 kuna. U prodaju je stiglo 450 ulaznica, a zanimanja među Vukovarcima ima jer već u prvih 30-ak minuta bilo je prodano nekoliko karata.

Inače, nakon što je prošle godine slična priredba održana u Osijeku, vukovarski “Grand slam asova” – kao izniman sportski događaj u gradu na Dunavu – pripremao se proteklih šest mjeseci, s namjerom da se najbolji hrvatski tenisači okupe i u Vukovaru i na plemenit način pomognu djeci s posebnim potrebama, ali i popularizaciji sporta među mladima. Tenis je u Vukovaru posljednjih godina sve popularniji i danas ga aktivno igra oko 100 mladih.
[blockquote]U subotu u Avenue Mallu

Iako se ove godine humanitarna ekshibicija hrvatskih tenisača igra u Vukovaru, Ivanišević i društvo će navratiti do Osijeka. U subotu od 17 sati u Avenue Mallu je zakazano druženje tenisača i djece, u trgovačkom centru će biti postavljeno improvizirano tenisko igralište pa će najmlađi članovi klubova iz Osijeka, Đakova, Rokovaca-Andrijaševaca te Vukovara moći odigrati nekoliko poena s Goranom, Marinom, Ivanom… Ujedno, župan osječko-baranjski Vladimir Šišljagić uručit će poklon-pakete klubovima s područja svoje županije.

Tenisače predvode Ivanišević i Čilić. Nakon poraza u Bercyu trebao bi doći i Dodig, dok je Ljubičić upitan jer čeka prinovu u obitelji[/blockquote]

TEKST: Sanja BUTIGAN (Glas Slavonije) / I.Li
FOTO: vecernji.hr 


Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari