Zlato, srebro i bronca u Slovačkoj

Proteklog vikenda dio taekwondo kluba Osijek bio je na međunarodnom turniru Ilyo cup 2011. u Košicama u Slovačkoj. Na natjecanju je sudjelovalo 286 natjecatelja iz 28 klubova iz 9 zemalja: BIH,Češka,Mađarska,Srbija,Poljska,Slovenija,Ukraina,Hrvatska i Slovačka.

Proteklog vikenda dio taekwondo kluba Osijek bio je na međunarodnom turniru Ilyo cup 2011. u Košicama u Slovačkoj. Na natjecanju je sudjelovalo 286 natjecatelja iz 28 klubova iz 9 zemalja: BIH,Češka,Mađarska,Srbija,Poljska,Slovenija,Ukraina,Hrvatska i Slovačka.

Kao najuspješniji zlatnom medaljom kite se Filip Zahirović (-24kg) do koje dolazi kroz tri pobjede protiv Poljaka, Slovaka i u finalu ponovo predstavnika Poljske, te Laura Zahirović (-41kg kadetkinja) koja je sjajno odradila finalnu borbu s protivnicom sa Korčule. Srebrni Bruno Gajić pobjeđuje u dvije borbe Poljaka 6:1 i Čarlovčanina 4:0, ali nažalost u finalu biva zaustavljen od bosanskog protivnika tijesnim rezultatom 3:2!

Brončanu medalju osvaja kadetkinja Tena Marjanović (+59kg) koju je u polufinalu zaustavila Poljska predstavnica. Najmanje sreće imala je Marina Džapo (seniorka -62kg) koja gubi u prvom kolu nakon regularnog dijela borbe 2:2 te dodatne runde na zlatni bod 0:0, te na kraju na sudačku odluku protiv Karlovčanke Petre Butale koja kasnije osvaja zlatnu medalju sa lakoćom i visokim rezultatima. Možemo slobodno reći da je to bilo finale prije finala.

“Nakon proteklog Croatia opena, bilo je potrebno odraditi turnir van granica Hrvatske. Smatram da su naši borci dorasli tome, što se zaista i pokazalo tako! – rekao je Damir Zahirović, glavni trener taekwondo kluba Osijek!

Jastreb Open Zagreb

Dana 19.11.2011 u Zagrebu u dvorani «Sutinska vrela» održan je 13. Jastreb open sa humanitarnim značajem u pomoć maloj Mili Trgo. Na natjecanju je sudjelovalo preko 800 natjecatelja iz 71 kluba te sveukupno 4 države (Hrvatska, BiH, Slovenija i Srbija). Natjecanje se održavalo u borbama za mlađe kadete, kadete i juniore te je bilo organizirano i natjecanje vrtićanaca te u tehnici (forme). Taekwondo klub Osijek nastupao je sa 2 natjecateljice u mlađim kadetkinjama, Reom i Lucijom Bede.

Rea odlično odrađuje 3 borbe i dobija protivnice sa velikom nadmoći, no u četvrtfinalnoj borbi, unatoč pobjedi, ozljeđuje palac desne noge te je primorana predati polufinalnu borbu i «zadovoljiti» se sa brončanom medaljom. U formama Rea također osvaja brončanu medalju. Što se Lucije Bede tiče ona biva zaustavljena u četvrtfinalnoj borbi od danas bolje protivnice no pruža jak otpor sve do kraja.

Jastreb open prolazi u znaku ozljede Ree Bede, no na svu sreću ništa ozbiljno što bi ju moglo spriječiti da i dalje trenira. S obzirom da su obje natjecateljica imale podužu pauzu od turnira i borbi, rezultat je zadovoljavajući – zaključuje Nika Šiprak, trenerica koja ih je pratila na natjecanje.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari