U idućoj godini 38 milijuna kuna za sport

U petak će se pred gradskim vijećnicima naći prijedlog proračuna Osijeka za 2012. godinu prema kojemu je za šport u gradu predviđeno 38.457.200,00 kuna.

Od tog dijela najveći iznos se odnosi na gospodarenje, korištenje, izgradnju i opremanje športskih objekata za što će se izdvojiti 23.546.540,00 kuna. Valja napomenuti kako je ovo povećanje u odnosu na proteklu godinu iz razloga što će se dijelom kredita financirati obnova i izgradnja sportskih igrališta, a prije svega kompletna rekonstrukcija Srednjoškolskog igrališta, ali i izgradnja nekoliko fitness igrališta. Za ove investicije predviđeno je 5 milijuna kuna.
što se tiče športskih udruga odnosno klubova oni su kao i svake godine podjeljeni po razredima. Najviši razred odnosno klubove od posebnog interesa za Osijek čine:

1.razred čine slijedeći klubovi:

2. razred:

3. razred:

Kao i protekle godine  u proračun je uvršten i program Olimpijske igre – London 2012. u iznosu od 30 000kn. Tim sredstvima će se podržavati kandidati za odlazak na OI slijedeće godine sukladno listi koju je izradio Hrvatski olimpijski odbor.

Za program stipendiranja vruhunskih i darovitih športaša ove godine predviđeno je 700 tisuća kuna.
 

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari