Ustaju u 6 sati ujutro, a u 7 su već u bazenu

Dok njihovi vršnjaci spavaju, oni ustaju u šest sati, a u sedam su već u bazenu. Uz to, poslijepodne imaju još jedan trening, tako da na bezenu provode između četiri i pet sati dnevno.

Oni su daroviti i uspješni plivači Plivačkog kluba “Osijek Žito, a od brojnih marljivih i vrijednih plivača školaraca, ovaj put izdvajamo sedmero sadašnjih i budućih državnih prvaka. To su: Patricia Čorić, Laura i Paula Herek, Mihaela Lubina, Sven Latinović, Oliver Bijelić i Filip Vujić.

Naporno je svaki dan dva puta dolaziti na trening, ali ako nešto voliš, onda nije teško“, kaže Mihaela. Potvrđuje to i Oliver: “Imam dobar poticaj, a to je želja za još bolji rezultat“. Sestre Paula i Laura Herek kažu da ih motivira to da u Hrvatskoj ima više od tisuću djece njihove dobi koja također marljivo vježbaju na bazenu u zimskim praznicima.

Naši rezultati dokazuju da se taj rad isplati”, dodaje Laura. “Volim plivanje, a u budućnosti bih željela studirati u SAD-u. To mi daje poticaj da treniram i u vrijeme praznika“, kaže Patricia.

“Jednostavno volim taj sport i bez njega ne mogu“, kaže Filip Vujić, koji osam godina trenira plivanje. “Plivanje me oblikovalo kao osobu, dalo mi je disciplinu, samouvjerenost, a nemam ni problema s kralježnicom, kao mnogi moji vršnjaci. Još važnije, dalo mi je prijatelje za cijeli život. Družimo se i mimo treninga, idemo u kino, zajedno slavimo rođendane. Oni su moja druga obitelj“, priča Sven.

Ističe to i Željko Lončar, dopredsjednik Plivačkog kluba “Osijek Žito“, koji kaže da uz izvrsne rezultate ovu ekipu mladih i perspektivnih plivača, među kojima je i Barbara Prša, od njihovih vršnjaka izdvaja upravo uzorno prijateljstvo.

Dugo sam u ovom sportu, ali rijetko kada se viđa takvo prijateljstvo među plivačima. Oni navijaju za svoje kolege iz kluba, hrabre se na natjecanjima, međusobna su podrška jedni drugima. Ukratko, razvili su prijateljstvo kakvo treba biti uzor njihovim vršnjacima“, kaže Lončar.


[blockquote]REZULTATI I ŽELJE

U 2011. godini Paula i Oliver osvojili su titulu državnog prvaka, a u 2012. žele ju zadržati. Mihaela je viceprvakinja na 50 m prsno, a želi biti među prvih pet plivačica u Hrvatskoj. Paula je dvaput bila prvakinja države na 200 m leđno te je nastupala za reprezentaciju, a njezin član želi biti i u 2012. te osvojiti medalju na državnom prvenstvu. Lauri najviše znači državni rekord i seniorska medalja na državnom prvenstvu, a želi ući u reprezentaciju.

“U 2011. najvažnije mi je zlato na državnom prvenstvu. Želim popraviti rezultate i osvojiti još koje zlato”, kaže Patricia. Filip Vujić prošle godine bio je treći na državnom, ove godine želi medalju, kao i Sven, najbrži kadet u RH u 25-metarskom bazenu (2010.), koji drži rekorde kluba na 400 (kadetski) i 800 slobodno u 25-metarskom bazenu.[/blockquote]

TEKST: Vesna LATINOVIĆ (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari