David Šain: Imamo velike ambicije na OI

Razgovarali smo s osječkim olimpijcem Davidom Šainom kojega smo zatekli na pripremama u austrijskom gradiću Ramsau u blizini poznatog skijališta Schladminga. Šain nam je otkrio kako napreduju pripreme i kakva su očekivanja u Londonu.



 
Davide kako napreduju pripreme za najveće i najvažnije natjecanje?


– Trenutno se mi kao četverac i cure iz dvojca bez kormilara nalazimo u austrijskom gradiću Ramsau u blizini Schladminga, na nadmorskoj visini od 1200m Ovdje treniramo skijaško trčanje koje nam pomaže u podizanju bazične aerobne izdržljivosti.

Koliko dnevno provodite trenirajući?

– Oko 4 sata provedemo na skijama i pri tom nam je frekvencija pulsa cijelo vrijeme između 140 do 160 otkucaja u minuti, te svaki dan nakon drugog treninga radimo dodatne vježbe snage u teretani i to sve pod budnim okom trenera Nikole Bralića.
Treninge još dodatno ovaj put otežava i velika količina snijega koji neprestano pada uz jak vjetar, pa je ponekad teško vidjeti i stazu.



Kako si zadovoljan dosadašnjim tijekom priprema za London?

– Uglavnom pripreme za olimpijske igre zasada teku u potpunosti po zacrtanom planu, jer sve što smo dosada radili bilo je uspješno u smislu podizanja razine utreniranosti u odnosu na prijašnje godine. Sigurno da naši najbliži, kao i cjelokupna sportska javnost očekuju veliki rezultat, ali i mi sami imamo najviša očekivanja za London 2012.

S obzirom da su ti partneri iz Zagreba postoji li problem oko usklađenosti treninga?

– Problema oko usklađivanja po pitanju što je ostatak ekipe iz Zagreba nema, jer nam je ovo već 4. godina da veslamo zajedno, pa smo probleme te prirode i prije riješili.
Inače  do ovih priprema smo dosta vremena ove jeseni proveli na vodi veslajući u samcima i dvojcima, dok u zimskom djelu prevladava veslanje na ergometru (simulatoru) u dvorani.

Ekipa portala SiB.hr želi tebi i tvojoj ekipi uspješne fizičke pripreme, ali i pjevačke, jer pjevanje hrvatske himne također zahtjeva uvježbanost:)

Tekst: SiB.hr

Želim se razvijati kao stručna, objektivna, poštena i časna osoba.Osoba sam prilagodljiva promjenama, novim situacijama i okolini. Vrlo brzo i lako učim, te posjedujem veliku volju za stjecanjem novih saznanja i iskustava.
Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari