Svjetski gimnastički kup – Osijek najbolji organizator

Prošlogodišnji Grand prix Osijek Žito Challenge Cup je u konkurenciji za najbolje organiziran svjetski gimnastički kup među osam gradova domaćina.

Četverogodišnje iskustvo, odlične sprave, smještaj i prijevoz sudionika te posebnost, jedinstvena dvorana za zagrijavanje, odjeljena od natjecateljskog dijela staklenim zidom, stavljaju grad Osijek i glavnog organizatora Gimnastičko društvo Osijek Žito u sam vrh najboljih domaćina.

Ovogodišnji svjetski gimnastički kup u dvorani Gradski vrt održat će se u proljetnom, umjesto jesenskom dijelu godine od 27. do 29. travnja. Kako je to posljednje natjecanje prije europskog prvenstva i Olimpijade u Londonu, očekuje se dolazak predstavnika više od 30 zemalja sudionika. Prošlogodišnje natjecanje putem televizijskih prijenosa pratilo je oko 160 milijuna ljudi, a grad Osijek će kao i prošle godine izdvojti više od 200 tisuća kuna za organizaciju tog natjecanja.


Najavljeno je i kako će grad surađivati s Gimnastičkim društvom Osijek Žito na proširenju postojećeg vježbališta u Sokolskom domu.

[span class=camera]Marković i Seligman u finalu – uspješni i ostali naši predstavnici[/span]

Tekst: Radio Osijek
Video: STV

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari