VIDEO: Okupljanje sportskih entuzijasta Osijeka

U Nastavno-sportskoj dvorani Gradski vrt danas je gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo okupio sportske entuzijaste i čestitao svima onima koji se bore za osječki sport, kao i onima koji treniraju.




Želio je na jednom mjestu okupiti ljude koji žive za sport i na neki način ih odvojiti od onih koji od sporta žive, što je, rekao je gradonačelnik, ponekad jako teško. No, u svakom slučaju, želio ih je informirati i uključiti u donošenje strategije razvoja sporta u Osijeku te pozvao da se svi zajedno utječu na izmjene Zakona o sportu koji nije poticajan za gospodarstvenike koji žele ulagati u sport.

U Osijeku radi 246 klubova i Bubalo želi da se oni spajaju i rade kvalitetnije. Također, istaknuo je da je važno da djeca treniraju po školama i da odlaze u sportske klubove. Grad Osijek ove godine za sport izdvaja 38.5 milijuna kuna, između ostaloga za rad Sportskih objekata, za termine u dvoranama za sportske klubove, za uređivanje terena i igrališta.

Cilj je ovoga sastanka bio okupiti ljude koji rade za sport i, suočiti ljude koji žive i plaćeni su da rade svoj posao i oni koji to rade volonterski i tu će biti dobrih prijedloga, često dobijem pisma i prijedloge, shvatio da nemaju dovoljno informacija o tomu što se radi za sport Grada i cilj je ovoga sastanka bio i dati im točne podatke.

Veslački klub Iktus, muški i ženski nogometni klub se izdvajaju, ali su važni i bazični sportovi, kao što su plivanje, gimnastika i atletika, želim oda djeca prođu kroz te sportove. Grad više ne može biti onaj koji će popunjavati sve financijske rupe. Ne možemo udovoljiti svim željama i potrebama, trebaju nam gospodarstvenici i poduzetnici i svima čestitao onima koji su pomagali. Država treba tu olakšati ulaganje u sport i novi ministar mora donijeti novu zakonsku regulativu.


Tekst/video: STV
Foto: Osijek.hr


Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari