Tea, Matea i Vlasta zablistale u Tuzli

25.02.2012. u Tuzli održano tradicionalno karate natjecanje TK OPEN na kojemu su nastupile i članice Karate kluba Osijek Žito: Tea Šojat, Matea Cikoja i Vlasta Lončarić. Natjecanje je održano u SC Mejdan i okupilo je karataše iz BIH te okolnih zemalja.



U kategoriji kata, Tea, Matea i Vlasta su pokazale da im toga dana nije bilo premca. Prvo je Matea Cikoja nastupivši u kategoriji mlađih seniorki (18 – 21) s katom Kanku sho u završnom meču uvjerljivo svladala domaću natjecateljicu te tako osvojila svoje prvo zlato u novoj kategoriji. Naime, Matea će tek navršiti 18 godina i ovo joj je bio i prvi nastup u kategoriji mlađih seniorki.

U kategoriji seniorki, s još osam suparnica, nastupile su Tea Šojat i Vlasta Lončarić. Obje su imale pretkolo te su izvodile obveznu katu (Kanku dai) glatko prošavši prvi krug natjecanja. Potom su obje vrlo uvjerljivo (5:0) svladale svoje protivnice izvodeći kate Unsu i Kanku sho. Završni je meč bio zapravo dvoboj klupskih kolegica u kojemu je Tea besprijekorno izvela katu Gan kaku dok je Vlasta zablistala s katom Goju shiho sho. Sucima se očito svidjela Teina veća eksplozivnost i zrelost u nastupu pa je tako Tea postala prvakinja, a Vlasta viceprvakinja u seniorskoj kategoriji.

U ekipnom nastupu Tea, Matea i Vlasta su prvo svladale članice KK Vitez izvodeći vrlo dobro katu Unsu. U završnom su meču potom izvele katu Kanku sho poslije koje, zbog nedostatka vremena za pripreme nisu odvježbale primjenu kate (bunkai) te su tako izgubile od kata tima KK Tuzla Simbra te osvojile drugo mjesto.

Ovo nam je bio kontrolni meč i prvi ekipni nastup poslije dugo, dugo vremena. Naime, budući je Tea još u studenom prošle godine izabrana u reprezentaciju za EP, cijeli smo plan priprema prilagodili tom događaju. Drugim riječima, djevojke su uvježbavale pojedinačnu izvedbu kata dok bi ekipni nastup vježbali tek sporadično. Riječ je o tome što uz ekipni nastup treba prikazati i borbeno značenje kate (bunkai) čije vježbanje ne tako rijetko rezultira manjim ili većih ozljedama, a s obzirom da je Tei slijedilo EP nismo je smjeli izlagati nikakvoj mogućnosti ozljeđivanja. Jasno je da nam je ekipna izvedba nešto pala, no vjerujem da ćemo imati dovoljno vremena da na predstojećem prvenstvu RH bar osvojimo medalju. Tako bi izborili mogućnost sudjelovanja na izbornom turniru za predstojeće SP što će se u studenom održati u Parizu. Bude li izborni turnir na jesen, mislim da će djevojke biti potpuno spremne i uspjeti se izboriti na ulazak u reprezentaciju. Bude li ranije tada je sve neizvjesno.

U svakom slučaju, slijede nam intenzivne pripreme za prvenstvo RH, a daljnje ćemo planove graditi u ovisnosti o ishodu tog natjecanja i terminu izbornog turnira.“, zaključuje Dražen Gorjanski glavni trener Karate kluba Osijek Žito.

Sljedeći nastup članice KK Osijek Žito imaju 11. ožujka u Rijeci na prvenstvu RH za seniore i veterane na kojemu će im društvo praviti i njihov stariji klupski kolega Dalibor Škugor, prošlogodišnji viceprvak u veteranskoj konkurenciji.

Foto: J. Gorjanski

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari