Rekordnih 38 zemalja najavilo dolazak na gimnastički spektakl u Osijeku

Čak 38 zemalja najavilo je svoj dolazak na četvrto izdanje Svjetskog kupa u gimnastici koji će se i ove godine održati u Osijeku.

Čak 38 zemalja najavilo je svoj dolazak na četvrto izdanje Svjetskog kupa u gimnastici koji će se i ove godine održati u Osijeku. Dvorana Gradski vrt od 27. do 29. travnja ponovno će ugostiti ponajbolje vježbače iz svijeta gimnastike.

Kvalitetna organizacija prijašnjih godina te poznata slavonska gostoljubivost pokazale su se kao dobitna kombinacija za privlačenje gimnastičara. Tako će Osijek, prema najavama, posjetiti gotovo 400 vježbača, vježbačica te pratećeg osoblja. Značajan je to doprinos u promociji našega grada diljem svijeta, a Grad Osijek na nedavno održanom sastanku dao je punu podršku ovogodišnjem izdanju Svjetskoga kupa.

Gimnastičko društvo Osijek – Žito, kao izvršni organizator natjecanja, i u 2012. godini dati će svoj maksimum kako bi se gimnastičarke i gimnastičari iz Kine, SAD, Njemačke, Francuske, Velike Britanije, Brazila i ostalih zemalja osjećali čim ugodnije u našem gradu. U svakom slučaju, važno je i ove godine zadržati reputaciju jednog od ponajbolje organiziranih natjecanja u svijetu gimnastike.

IMG_0569.JPG

“Rekordan broj prijavljenih zemalja pokazatelj je kako je Osijek unatoč skromnim finacijskim sredstvima za natjecanje ovoga ranga uspio privuči ponajbolje vježbačice i vježbače. I ove godine dati ćemo sve od sebe kako bi natjecanje organizacijski podigli na još višu razinu, a svima koji nas posjete pokažemo kako Osijek zaslužuje ovakav sportski događaj” rekao je Vladimir Mađarević, direktor natjecanja.

Naravno, najveći mamac za posjetitelje biti će nastupi domaćih snaga – Roberta Seligmana, Tomislava Markovića, Filipa Udea, Marija Možnika, Tine Erceg, Tijane Tkalčec i ostalih. Do sada osvojena odličja u Osijeku dokaz su da se hrvatska gimnastička reprezentacija i više nego uspješno nosi sa inozemnom konkurencijom.

Osijek iz godine u godinu dokazuje da je grad gimnastike, a ne sumnjamo kako će u to uvjeriti i svi oni koji nas posjete i ove godine. Vidimo se na Grand prixu Osijek 2012. Žito Challenge Cupu!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari