S Kupa Samobora u Osijek deset medalja

Ovogodišnji, 21. tradicionalni međunarodni Kup Samobora okupio je više od 580 poglavito mladih i najmlađih džudaš(ic)a iz 46 klubova BiH, Francuske, Hrvatske, Poljske, Rusije, Slovačke, Slovenije i Ukrajine.

Najviše uspjeha imali su džudaši(ce) domaćeg Samobora, sa 157 bodova, ispred Zagreba sa 101 i ruskog Tajfuna iz Odesse sa 72. Osječku Mladost zastupalo je 12 natjecatelj(ic)a, koji su s 44 boda zauzeli osmo mjesto u klupskom poretku.

Mladostaši“, koje su u Samobor vodili treneri Željko Damjanić i Damir Matijević, osvojili su deset kolajni, od kojih i tri zlatne. Prvaci su postali Dominik Matijević među mlađim kadetima (’98/’99) u kategoriji do 38 kg, Hrvoje Kunčak u kadetskom uzrastu (’96/’97) do 60 kg, te sasvim mlada Lea Horak u natjecanju djevojčica rođenih 2003. i mlađih, u kategoriji do 25 kg tjelesne težine.

Srebrne medalje kući su u subotu donijele Nika Katić nakon nastupa u kategoriji do 32 kg među djevojčicama rođenim između 2000. do 2002., te mlađi kadeti (’98/’99) Jakov Mlinarević (-60) i Sven Vadlja (+73), a broncu su izborili dječaci (’00/’02) Toni Koškan do 42 kg i Leo Lovenjak do 60, kao i kadeti (’96/’97) Antonijo Aleksandar Garašić (-66) i Branimir Kunčak (-73).

Kao petoplasirani sa samoborskog turnira u Osijek vratili su se djevojčica Dorotea Šimunek, dječaci Luka Katić i Matej Mlinarević, te junior Dino Božić, sedmo mjesto zauzeli su u svom uzrastu Ivan Katić, Josip Petrinec i Filip Đaković, a kod dječaka na deveto mjesto, u odgovarajućim težinskim skupinama, plasirali su se Toni Čelan i Orlando Horak. Bez plasmana ostali su desetogodišnjaci Sven Pelin i Ian Česko, kao i godinu mlađi Ivor Mlinarević.


D.Kž. (Glas Slavonije)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari