U Osijek dolaze najbolji gimnastičari iz 35 zemalja!

Mjesec dana prije početka četvrtog izdanja Žito Osijek Grand prixa na adresu Svjetske gimnastičke federacije stigle su i prijave zemalja i natjecatelja.

Prema toj listi osječki gimnastički Challenger, koji će se prvi puta održati u terminu krajem travnja (od 28. do 30. travnja), a ne početkom studenog kako je to dosad bio slučaj, mogao bi biti najmasovniji i najkvalitetniji do sada. Prijave su poslane iz 35 zemalja svijeta s doslovce svih kontinenata.

Po prvi put predstavit će se gimnastičarke i gimnastičari iz Australije, SAD-a,… u Osijeku će se naći vježbači(ce) iz Argentine, Venezuele, Puerto Rica, Brazila. Svakako će posebnu pozornost privući nastupi nekih bivših aktualnih svjetskih, olimpijskih i europskih prvaka. Po drugi put u Osijeku će tako nastupiti Brazilac Diego Hypollito, sjajni mađarski vježbač na konju s hvataljkama Krisztian Berki, potom Izraelac Alex Shatilov, a primjerice na parteru su prijavljeni i Grk Elettherios Kosmidis ili Čileanac Enrique Thomas Gonzales Sepulveda. Draž natjecanju po prvi puta dati će predstavnici Velike Britanije. U godini kada je njihova zemlja domaćin Olimpijskih igara, Osijek će im služiti kao priprema za London, pa će tako britansku reprezentaciju predvoditi Daniel Keattings, Kristian Thomas i Max Whitlock.

Naravno, i Hrvatska će imati adute za medalju. Prije svih bitku za postolje možemo očekivati od Osječanina Roberta Seligmana i Tomislava Markovića, naših olimpijaca Filipa Udea i Tine Erceg, potom Tijane Tkalčec, Marija Možnika, ukoliko se oporavi od ozljede zadobivene na treningu uoči nastupa u Cottbusu te stalnog člana reprezentacije Marka Breza. Osječki Grand prix biti će prigoda za predstavljanje mladih hrvatskih snaga. Prvi puta u svome gradu nastupiti će 17-godišnji Andrej Korosteljev, a kod djevojaka predstavit će se godinu dana mlađe Ema Kajić i Stella Petran.

Portal SiB.hr medijski je pokrovitelj natjecanja.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari