Getoš uzeo pobjedu u svom dvorištu

Nakon Slavonskog Broda gdje je vožena prva etapa četvrte sezone Slavonske brdske biciklističke lige, jučer je u Osijeku odrađeno 2. kolo.

Nakon Slavonskog Broda gdje je vožena prva etapa četvrte sezone Slavonske brdske biciklističke lige, jučer je u Osijeku odrađeno 2. kolo.

Nakon što se prethodne dvije godine osječka utrka u sklopu SBBL-a vozila gotovo u samom središtu grada (dijelom po promenadi), ove godine su organizatori, BK Osijek 2010., cijeli događaj preselili na Pampas, gdje se vozilo po zemljanom terenu.

Nakon prve utrke i natjecatelji, i organizatori, bili su zadovoljni. Naime, središte grada je možda atraktivnije i dostupnije, ali utrka kojoj je start i cilj bio nasip ispod novog cestovnog mosta Osijek-Višnjevac, nije razočarala.

U kategoriji elite pobijedio je Branislav Matić ispred klupskog kolege iz novosadskog Fanatica Olivera Štrpca. Treći je bio Matej Skuzin (Luks RT), dvostruki pobjednik Slavonske brdske lige. Dejan Jojkić (Osijek 2010) bio je 12., a njegov klupski kolega Krešimir Ivančić 13. Kod biciklista u kategoriji master slavlje domaćeg predstavnika. Ispred svih ciljem je prošao Osječanin Slaven Getoš. Drugi je bio Slobodan Radovanović (BK Jednota Šid), a treći Ivica Kerep (BT Maraton Donji Miholjac). Osječani su bili odmah iza vodećeg trojca, Elio Benelli na četvrtom mjestu, Nenad Mrđenović na petom i Dalibor Ban na šestom.

[span class=doc]POGLEDAJTE: Osječka biciklistička utrka kao Monte Carlo[/span]

Kod juniora je dominirao Marko Batori (BBK Požega), upravo kao i na startu lige. Podsjetimio, Batori je slavio i na utrci koja se vozila pokraj Tvrđave u Slavonskom Brodu. Iza Marka su bili Dražen Bertić (GŠD Tuškanac) i Roman Aleksandar (Jednote Šid).

Vanessa Durman (Fanatic Novi Sad) osvojila je prvo mjesto u konkurenciji biciklistica, druga je bila Violeta Trisković (Jednota), a treća Maja Penava (BK Festung Sl. Brod), Osječanka Ines Čuljat je zauzela peto mjesto.

Među rekreativcima, u kategoriji sport, prvo mjesto je osvojio Josip Jurić (Luks RT Požega), koji je najbolji bio i na startu lige u Sl. Brodu. Iza Jurića je bio dvojca iz slavonsko-brodskog Festunga Marinko Kožul i Filip Tomas. Od članova domaćeg kluba, BK Osijek 2010. najbolji plasman zauzeo je Vjekoslav Bulat koji je ciljem prošao 13.


Tekst: I. Li. (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari