Ivan Priselac jedini nositelj medalje iz Slavonije i Baranje

Proteklog vikenda 14.04.2012. održano je Seniorsko prvenstvo Hrvatske u taekwondou na kojem je nastupilo 199 seniora i seniorki.

Proteklog vikenda 14.04.2012. održano je Seniorsko prvenstvo Hrvatske u taekwondou na kojem je nastupilo 199 seniora i seniorki.

Članovi taekwondo kluba Osijek nastupili su s dva predstavnika, Mario Čačić do 87kg koji gubi u tijesnom rezultatu s jednim bodom razlike te ostaje bez medalje. Seniorka Marina Džapo do 62kg nažalost biva zaustavljena od predstavnice taekwondo kluba Marjan te također ostaje bez medalje.

Na prvenstvu Hrvatske nastupili su i članovi taekwondo kluba Kneževi Vinogradi s također dva predstavnika, Mihaelom Šimonom do 87kg koji prvo kolo pobjeđuje protivnika iz Zaprešica 5:4 te u borbi za medalju zaustavlja ga protivnik Zagrebačkog Metalca. S obzirom da je ovo prvo Mihaelovo seniorsko prvenstvo vrlo se dobro snašao

Najsjajnija točka ovog natjecanja je Ivan Priselac do 68kg. Prvo kolo s lakoćom prolazi protiv protivnika iz Kondora 12:7. U borbi za medalju pobjeđuje 6:3 predstavnika Korčule. Na veliku žalost, u doslovno posljednjoj sekundi polufinalne borbe dobiva udarac u glavu koji preokreće vodstvo u korist aktualnog viceprvaka Hrvatske iz Zaprešica. Ivan, osim što je dokazao kako se vrlo dobar taekwondo radi i u manjim mjestima kao što su Kneževi Vinogradi, uspio se upisati kao jedini nositelj medalje iz Slavonije i Baranje na ovogodišnjem prvenstvu Hrvatske.

Cijelokupno prvenstvo Hrvatske donjelo je mnoge preokrete u kategorijama kako seniora, tako i seniorki. Prema komentarima kako trenera tako i sudaca, taekwondo u Hrvatskoj se zaista uzdigao na izuzetno visoku razinu da rakreativno treniranje od 5 do 10 puta tjedno je premalo za postici rezultat na državnoj razini.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari