Bronca i srebro za seniore i veterane KK Osijek Žito

U Čakovcu se 15.04.2012. održalo prvenstvo države u katama za seniore i veterane u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Bio je to ujedno i izborni turnir za odlazak na EP što će se održati na Tenerifima od 10. do 13. 05. 2012.

U Čakovcu se 15.04.2012. održalo prvenstvo države u katama za seniore i veterane u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Bio je to ujedno i izborni turnir za odlazak na EP što će se održati na Tenerifima od 10. do 13. 05. 2012.

Na natjecanju je nastupio i ženski seniorski kata tima KK Osijek Žito (Tea Šojat, Vlasta Lončarić i Matea Cikoja) kako bi provjerile svoju spremnost za mogući izlazak na europsku scenu. Nažalost, već su se u prvom kolu sastale s prošlogodišnjim seniorskim prvakinjama članicama KK Tempo iz Zagreba koje su ipak bile nešto uvježbanije i skladnije no Osječanke. Oba su tima izvodile istu katu (Unsu). Iako su Tea, Matea i Vlasta bile vrlo dobre, dugogodišnji rad i godine zajedničkog nastupanja članica Tempa presudilo je o ovom meču pa su se Osječanke morale zadovoljiti trećim mjestom.

U kategoriji veterana nastupila su i dva člana KK Osijek Žito: Dalibor Škugor, prošlogodišnji viceprvak te Zoran Đurkić. Dalibor je uspješno prošao prvo kolo da bi u drugom kolu tijesno (3 :2) izgubio od predstavnika KK Lika pa ove godine nije obranio prošlogodišnju titulu.

Pravo je iznenađenje u kategoriji veterana pripremio Zoran Đurkić koji je vrlo uvjerljivo pobjeđivao sve do završnog meča u kojemu je izgubio od predstavnika Samobora rezultatom 3:2 i tako postao ovogodišnji viceprvak u skupini starijih majstora (+35 godina).

Iako smo se potajice nadali pobjedi naših djevojaka, ovo je natjecanje pokazalo da nam još nedostaje malo iskustva i zajedničkih nastupa, osobito na velikim natjecanjima. No, ono što je važno jest plasman među prva četiri tima čime smo ostvarili uvjet za nastup na izbornom turniru za SP što će se održati u studenom u Parizu. Turnir je nezgodnog termina jer pada upravo u tjednu kada Matea polaže maturu pa će biti upitno koliko ćemo se moći pripremati. No, bude li natjecanje prebačeno na jesen o čemu u petak odlučuje UO HKS-a, nadam se da ćemo biti spremniji i izboriti odlazak na SP“, zaključuje Dražen Gorjanski glavni trener KK Osijek Žito.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari