FOTO: Biciklističkim maratonom spojili tri države

Nešto više od 100 kilometara dug je bio biciklistički maraton, koji su, u suradnji s gradovima Belim Manastirom, Mohacsem i Somborom, organizirali članovi udruge rekreativnih pustolova i nazvali ga 3D - Trip.

>> FOTO: Biciklističkim maratonom spojili tri države

Nešto više od 100 kilometara dug je bio biciklistički maraton, koji su, u suradnji s gradovima Belim Manastirom, Mohacsem i Somborom, organizirali članovi mlade Baranjske udruge rekreativnih pustolova (BURP) i nazvali ga 3D – Trip.

Spojili su BURP-ovci na taj način tri države i bicikliste iz Hrvatske, Mađarske i Srbije te privukli pozornost zbog dobre organizacije. “Promicanje zdravog života misao nam je vodilja. Ovo je, nakon prve baranjske sporohodne biciklijade, naš drugi izlet u avanturu. Sudeći prema odazivu, uspjelo nam je. No ne mislimo stati na tome“, kaže tajnik BURP-a, Jakob Kajtar, ističući da je na maratonu sudjelovalo 40-ak biciklista, među kojima 20 članova njihove udruge.

Na put ih je, ispred zgrade gradske uprave, u 7 sati ispratio belomanastirski gradonačelnik Ivan Doboš. Mađari su ih dočekali na granici, a svečani prijam, kojim su posebno oduševljeni, priređen im je u Mohacsu. Ne tako glamurozno dočekali su ih u Srbiji, gdje su se već povećoj skupini biciklista priključili novi. Nakon što su prešli granicu u Batini, posebno atraktivno bilo je, tvrde sudionici, kod beljskog Vidikovca, gdje su u slobodnom spustu bicikli dostizali automobilske brzine.

Put je izdržao i 84-godišnji “kotač, kojim je na maraton krenuo Janoš iz Mohacsa. “Stotinjak kilometara? Ma to je ništa. Može on puno više“, ponosno nas je upoznao sa svojim biciklističkim muzejskim primjerkom. Cijeli je doživljaj potrajao 10-ak sati. Maratonci su se u Beli Manastir vratili oko 17 sati, a na ulazu u grad dočekali su ih simpatizeri na dva kotača.


Tekst: Ivica Getto (Glas Slavonije)
Foto: BURP

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari