Osječanin Mario Vekić u skifu izborio OI u Londonu!

Osječanin Mario Vekić izborio je Olimpijske igre nakon što je na kvalifikacijama u švicarskom Luzernu osvojio drugo mjesto u finalu samca.

Osječanin Mario Vekić izborio je Olimpijske igre nakon što je na kvalifikacijama u švicarskom Luzernu osvojio drugo mjesto u finalu samca.

Vekiću je za plasman na OI u Londonu trebalo jedno od prva četiri mjesta, a utrku je završio kao drugi s rezultatom 7:03,55 minuta. Cijeu utrku bio je među prvom četvorkom, a prva četiri mjesta vodila su u London. Nakon prvih 500 gdje je sve bilo zgusnuto Mario je bio 4. da bi potom malo po malo zasjeo na drugo mjesto ne pustivši nikoga ni blizu. Pobijedio je Belgijanac Tim Maeyens, s dvije i pol sekunde bržim vremenom od našeg veslača, a vizu za London izvadili su još Poljak Michal Sloma i Danac Henrik Stephansen.

Uz Vekića, hrvatsko veslanje će na OI-ju u Londonu predstavljati i četverac na pariće, a na kvalifikacijama u Luzernu nisu uspjeli ženski dvojac Maja Anić i Sonja Kešerac, te četverac bez kormilara u sastavu braća Branko i Marin Begović, Marin Bogdan i Karlo Udovičić.

Mario Vekić rodio se 27. prosinca 1982. godine u Osijeku. Okušao se u nekoliko športova prije nego što je shvatio da je veslanje njegov šport. Trenirao je vrlo ozbiljno karate, košarku i nogomet, a Osijek ga je sa svojom jakom veslačkom scenom potaknuo da se okuša i na vodi. I na njoj je ostao već 12 godina. Budući da se do rezultata dolazi samo radom, na dan trenira pet sati, pri čemu vesla od 32 do 42 kilometara.
mariovekicluzern495

HOO ga je 2000. godine proglasio perspektivnim sportašem, što je opravdao mnogim rezultatima – juniorskim srebrom na Svjetskome prvenstvu godine 2000. u dvojcu na pariće, četvrtim mjestom na Mediteranskim igrama u Almeriji 2005. u dvojcu na pariće i europskim srebrom prošle godine u toj diciplini. Ima i dva hrvatska rekorda – na veslačkim simulatorima na dva kilometra (5.53,7) i osobni i hrvatski rekord u samcu s prošlogodišnjega Croatia Opena (6.53,32). Ove je godine postigao i osobni rekord na veslačkim simulatorima na šest kilometara, što je ujedno i drugo vrijeme Hrvatske svih vremena.

Apsolvent je na Fakultetu prometnih znanosti, zanimaju ga ulaganja, dionice i tržište nekretnina. U slobodno vrijeme ide na rolanje, vozi bicikl, igra tenis i nogomet.

IZVOR: www.hrt.hr ; www.hoo.hr

FOTO: Mario Vekić Facebook profil

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari