Šain i četverac svjetski rekorderi!

U utrci četveraca na pariće, u švicarskome Luzernu, David Šain, Martin i Valent Sinković te Damir Martin doveslali su do svjetskog rekorda.

U utrci četveraca na pariće, u švicarskome Lucernu, David Šain, Martin i Valent Sinković te Damir Martin doveslali su do svjetskog rekorda.

U utrci dugoj 2000 metara odveslali su 05:35.10 u prvoj kvalifikacijskoj grupi i naravno osvojili prvo mjesto i to ispred posada Njemačke i Švicarske. No njihov rekord nije bio dugog vijeka. U drugoj kvalifikacijskoj grupi , Rusi su srušili i taj, novi svjetski rekord. Rusi su istu dionicu prošli za 05:33.15.

Nakon pobjede u Beogradu početkom svibnja, četverac je tako nastavio sa sjanim rezultatima i prema svemu sudeći na Olimpijske igre koje su pred njima idu potpuno spremni. I u Beogradu su bili vrlo blizu rekordu, a sada su i uspjeli u njegovom obaranju.

Osječko veslanje osim Davida Šaina na Olimpijadi će imati još jednog predstavnika, Maria Vekića koji je u skifu, također u Lucernu uspio izboriti svoju vizu za London.

Tekst: SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari