Zapaženi nastupi Iktusa na Jumbovoj regati

Na Jarunu je prošlog vikenda okončana 15. međunarodna regata istoimenog veslačkog kluba pod nazivom Jumbova regata.

Na Jarunu je prošlog vikenda okončana 15. međunarodna regata istoimenog veslačkog kluba pod nazivom Jumbova regata. Priredba posvećena idejnom utemeljitelju osnutka tog zagrebačkog kluba Juliju Boroši-Jumbu okupila je oko 350 posada iz 25 hrvatskih klubova, te iz Austrije, Bugarske, Mađarske i Srbije.

Kao i dosad, zapaženu ulogu odigrali su svi uzrasti osječkog Iktusa, koji su kući donijeli ukupno 21 medalju. U tom zbiru ne nalazi se pobjeda juniorskog osmerca, s dvojicom mladih iktusovaca u posadi, kao ni titula viceprvaka koje su Iktusovi old boysi Karlo Suk i Željko Betlehem osvojili u programu 12. prvenstva Hrvatske, održanog u sklopu iste regate.

Naravno, kako ni sve medalje nisu bile iste vrijednost i značaja, isto tako ni svaka medalja nije značila isto njenim osvajačima. Ono što, međutim, ohrabruje stručni stožer u sagledavanju nastupa “narančastih” svakako su pomaci u kvaliteti nastupa pojedinaca i posada, od kojih se mnogo očekuje na ovogodišnjem prvenstvu države.

– Vidljiv je značajan napredak u odnosu na prethodne ovogodišnje regate – kaže Branimir Steiner, voditelj sportskog odjela Iktusa. – Pomaci su razvidni posebice u mlađim uzrastima, koji su praktično uspostavili ravnotežu s najvećim suparnikom na nacionalnoj razini veslači(ca)ma Mladosti.

Posebnu zadaću imala su četvorica Iktusovih juniora, koji su pokazali da su s pravom uvršteni u posade koje će, predstojećeg vikenda na Bledu, veslati u hrvatskim čamcima na Europskom juniorskom prvenstvu. Na Jarunu su svoja mjesta učvrstili Oliver Kandrać i Kristijan Landeka (u četvercu s kormilarom zajedno s Vukovarcima Matom Brandtom i Lukom Kolarom, gdje je kormilar Ivor Krištof, nap.a.), odnosno Domagoj Petanjak i Antonio Perić u osmercu, s po dvojicom vršnjaka iz Pule, Rijeke i Kaštela.

[blockquote]Karlo i Željko viceprvaci
U sklopu Jumbove regate održano je i prvenstvo Hrvatske za veterane u kojem je osječki klub imao dva čamca. Iktusovi Karlo Suk i Željko Betlehem osvojili su drugo mjesto u utrci dvojaca na pariće, a u dvojcu bez kormilara veslali su Denis Ambruš i Branimir Srb, te bili četvrti.[/blockquote]

[blockquote]Seniori na regati na Bledu
Usporedo s trodnevnim Europskim juniorskim prvenstvom, na Bledu će se održavati i 57. tradicionalna međunarodna veslačka regata. Na toj velikoj priredbi bit će naravno i “iktusovci”, seniori Ante Janjić i Vjekoslav Kolobarić, odnosno Stjepan Pirić i Bojan Malić, prvog dana veslat će u dvojcima bez kormilara, a potom će sjesti u klupski četverac bez kormilara. U dvojcima na pariće, pak, Matej Srb veslat će s Mihovilom Kotorašem (Jelsa, Hvar), a Maja Čavlović s Karlovčankom Anom Katušin (Korana). Boje Iktusa, u mlađejuniorskom uzrastu, zastupat će dvojac na pariće Ivan Zahirović-Poslon i Borna Srb, odnosno Mia Drkulec u samcu.[/blockquote]

TEKST:D. Kerže, Glas Slavonije

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari