Osječki olimpijci: Šain po medalju, Horvat po iskustvo

Tri tjedna prije početka Olimpijskih igara razgovarali smo s osječkim olimpijcima Davidom Šainom i Ivanom Horvatom.

Tri tjedna prije početka Olimpijskih igara razgovarali smo s osječkim olimpijcima Davidom Šainom i Ivanom Horvatom.

David Šain

Davide sigurno ste uzbuđeni, jer Olimpijske igre počinje za tri tjedna. U Kojoj ste fazi priprema?

– Završne pripreme za OI London 2012 su u punom jeku. Trenutno se nalazimo u Sinju, a veslamo na akumulacijskom jezeru Peruča. Stigli smo 20.6. a odlazimo u Zagreb 12.7.  Ovih dana nas čekaju još mnogi teški treninzi koje zasad super podnosimo, jer smo uvijek spremni na najteže i imamo visoko postavljen zajednički cilj i sve je usmjereno samo na jedno!

Na što ste posebno koncentrirani u ovoj završnoj fazi priprema?

– U ovoj fazi su nam skoro svi treninzi na vodi gdje jako puno radimo na maksimalnoj iskoristivosti zaveslaja, snazi zaveslaja, dodatnom međusobnom usklađivanju i naravno iskorištavamo još vrlo malu rezervu da budemo još malo brži nego što smo bili na svjetskim kupovima, iako smo na zadnjem kupu pobjedili 2 sekunde druge. (Njemce)

Sigurno imate cilj na OI?

– Četiri godine živimo za igre u Londonu. Radili smo puno, teško, pažljivo i pod trenerovim uvijek budnim okom, sve što smo radili ovih godina bilo je podređeno samo tome.
Ne najavljujemo ono što svi vole čuti, već želimo ostati stabilni do samog kraja finalne utrke, pa što bude 🙂

 Pozdrav svim čitateljima portala SiB.hr i pratite nas u Londonu.

Ivan Horvat

Ivane kakav je osjećaj izboriti Olimpijske igre?

– Naravno da sam sretan što sam izborio nastup na Olimpijskim igrama. Visinu od 5,60 sam imao u nogama i bio sam uvjeren da ću je preskočiti do Londona.

 Imaš li posebne pripreme? Kakva su ti očekivanja?

– Pripreme nisu nista posebno, jer idem  po iskustvo i nista više. Naravno da ću skakati najbolje što mogu pa ćemo vidjeti što će biti. Što se tiče očekivanja htio bih se upoznati sa svim velikim skakačima i od njih pokupit neke savjete. Ja sam najmlađi hrvatski sudionik i definitvno najmlađi sudionik u mojoj disciplini što je velika čast. Ispred mene je još mnogo velikih natjecanja i zato je bitno što ovako mlad počinjem skupljati iskustvo nastupanja na Olimpijskim igrama.

Pozdravljam čitatelje SiB.hr portala i zahvaljujem na potpori koju mi pružate.

 [blockquote]Ekipa portala SiB.hr želi sreću  Davidu Šainu i Ivanu Horvatu, a obojica će se za SiB.hr povremeno javljati iz Londona. [/blockquote]

Tekst: SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari