FOTO: Baranjke smislile novi sport – Partfiš tenis

  15. srpnja 2012. godine u organizaciji Udruge žena Općine Darda održane su sportske igre za žene.

15. srpnja 2012. godine u organizaciji Udruge žena Općine Darda održane su sportske igre za žene.

Igre su započele okupljanjem ekipa na ŠRC Đola gdje su se i održale. Na igrama je sudjelovalo šest ekipa, a to su: Udruga žena Novi Čeminac, Udruga žena Baranjsko Petrovo Selo, Udruga žena Koška s dvije ekipe i domaćini, također s dvije ekipe.

Igre je otvorila i pozdravila sve prisutne predsjednica Udruge žena Općine Darda Cecilija Malović. Naglasila je da je cilj ovih igara druženje, upoznavanje i zabava!


Kako bi sve bilo regularno, četverogodišnja Nina imala je čast izvući ekipe i poredak kojim će uslijediti natjecanje.
Natjecateljice peteročlanih ekipa, kako same kažu, “borile” su se u 5 disciplina. Discipline su svakoj izmamile osmijeh na lice, ali i brojne kapljice umora.
Prva disciplina sastojala se od poligona, teniske loptice i partfiša. Žene su bez obzira na neradnu nedjelju morale raditi, pa im je zadatak bio s partfišom gurati lopticu kroz pripremljene prepreke.
Za drugu disciplinu potrebno je bilo samo tri metra špage i spretni prsti za vezanje što više čvorova u jednoj minuti.

Sljedeća disciplina bila je zahtjevna za natjecateljice. Morale su kroz poligon prenijeti vodu u lijevku i napuniti bocu. U ovoj disciplini najboljima su se pokazale organizatorice.
Četvrta disciplina izmamila je najviše smijeha i kod natjecateljica, ali i kod publike. Naime, po dvije natjecateljice imale su noge svezane maramom i morale predati štafetu (loptu držanu lijevim rukama) svojim suigračicama, a peta slobodna natjecateljica štafete je trčajući spremala i izmjenjivala svezanim parovima.

Posljednja disciplina je već niz godina tradicionalna, a to je povlačenje užeta. Sudac Tibor Boni kaže kako bi današnjoj borbenosti žena zavidjeli i pravi konopaši.
Nakon odigranih igara uslijedilo je zbrajanje bodova i proglašenje pobjednika. 3. mjesto osvojila je ekipa Udruge žena Općine Darda. 2. mjesto pripalo je predstavnicama Baranjskog Petrovog Sela, a 1. ekipi Koške.

Zahvalnice za sudjelovanje dobile su sve ekipe, a nakon podjele uputile su se prema ŠRD “Amur” Darda gdje je uslijedila večera, glazba uživo i pjesma i ples do duboko u noć.

[blockquote]Edina, posjetiteljica iz Bosne i Hercegovine, kaže kako će joj ove igre ostati u lijepom i trajnom sjećanju na prekrasno druženje i odličnu zabavu. Ističe kako je se najviše dojmila teta Mara,
najstarija sudionica ovih igara, koja unatoč 73. godini života i dalje aktivno sudjeluje i pomaže u radu Udruge žena općine Darda.
Natjecateljice poručuju kako im ove igre donose zabavu i da je sve moguće kad žene zaigraju![/blockquote]

Tekst i foto: Amra Hodžić

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari