Veliki doček za Ivana Horvata! Sad na Olimpijske igre

Gromkim i skladnim poklicima "Ivan Horvat, Slavonija, Hrvatska” te pljeskom kakav zaslužuju samo istinski sportski šampioni jučer je na stadionu u Gradskom vrtu dočekan i pozdravljen novi svjetski juniorski viceprvak u skoku s motkom Ivan Horvat.

Gromkim i skladnim poklicima “Ivan Horvat, Slavonija, Hrvatska” te pljeskom kakav zaslužuju samo istinski sportski šampioni jučer je na stadionu u Gradskom vrtu dočekan i pozdravljen novi svjetski juniorski viceprvak u skoku s motkom Ivan Horvat.


A kroz špalir od stotinjak pripadnika svih uzrasta Atletskog kluba Slavonija-Žito, u bijeloj majici s natpisom Croatia, novi idol Osječana strpljivo je pružao ruke svima koji su mu, spontano i srdačno ga dodirujući, željeli čestitati na fantastičnom pothvatu, drugom mjestu na SP-u u Barceloni.

Dakako, za koji dan 19-godišnjem Osječaninu, koji je još uoči povijesnog ostvarenja u gradu Messija, Inieste, Xavija… stekao diplomu računalnog tehničara, poljupcima i zagrljajima čestitali su klupski entuzijasti predvođeni predsjednicom Zvjezdanom Tuma-Pavlov, Dubravkom Ižakovićem, Hrvojem Gutzmirtlom, glavnim trenerom Mirkom Krolom i tajnikom Markom Grgurićem. Uslijedio je najvažniji trenutak događaja koji će, poglavito zbog Horvatova ostvarenja, biti upisan zlatnim slovima u anale sveukupnog osječkog sporta. Dvije najmlađe polaznice Škole atletike, naime, uručile su Ivanu i njegovom samozatajnom treneru, popularnom “Gaši”, lijepe bukete cvijeća i plakete za trajnu uspomenu na Barcelonu, 12. srpnja 2012.

Za kraj, svi koji su bili dijelom jučerašnjeg dočeka, zajedno s Horvatom i Gašparcem, pozirali su pred TV i fotokamerama, a opširnije o Barceloni, kao i planovima za blisku budućnost, u prvom redu o nastupu na Olimpijskim igrama u Londonu, najbolji hrvatski skakač s motkom pričat će danas na posebnoj presici. Priređena je na drugom katu Portanove, s početkom u 10.30 sati.

VIDEO:

TEKST: D. Kerže, Glas Slavonije

FOTO: Jurica Žanić, SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari