Cernogoraz ‘ubijanjem golubova’ do zlata

Hrvatska je iznenađujuće dobila i drugu zlatnu medalju u Londonu. Donio ju je Giovanni Cernogoraz "ubivši" najviše "golubova".

Hrvatska je iznenađujuće dobila i drugu zlatnu medalju u Londonu. Donio ju je Giovanni Cernogoraz “ubivši” najviše “golubova”.

Nakon što smo izgubili dosta živaca na jedrenju što zbog drvene medalje našeg Stipanovića, a ponešto i zbog toga što more nazivaju poljem, uslijedilo je i hrvanje grčko-rimskim stilom. Pokušali smo pohvatati pravila, ali smo odustali kada je sudac natjerao jednog natjecatelja da kleči, a drugog da ovoga napadne s guza!? Neven Žugaj trenutačno se bori u repesažu, a s dvije pobjede došao bi do borbe za brončanu medallju.

I onda vrhunac dana. Gađanje glinenih golubova (nekada su se gađali živi golubovi) ili po engleski trap. U finalu od šest predstavnika dva hrvatska. Giovanni Cernogoraz kao 6. i  Anton Glasnović kao 5.

Finale je Cernogoraz odradio gotovo savršeno, od 25 hitaca, 24 su završila tamo gdje trebaju, na glinenim golubovima. Bio je najbolji, ali su se računali i rezultati iz kvalifikacija pa je bilo potrebno raspucavanje s Talijanom Fabbrizijem. Ovdje je ruka prvo zadrhtala Talijanu, pa je naš predstavnik rasturio glinenog goluba i tako Hrvatskoj donio još jedno zlato. Neočekivano, ali tim draže.

Tekst: SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari