FOTO + VIDEO: Strast BMX vozača jača od padova i lomova

Osijek od srijede do nedjelje živi u znaku ekstremnih sportova i glazbe. Trećeg dana natjecanja na Panonian Challengu u Osijeku svoje umijeće pokazivali su vozači BMX bicikala.

Osijek od srijede do nedjelje živi u znaku ekstremnih sportova i glazbe. Trećeg dana natjecanja na Panonian Challengu u Osijeku svoje umijeće pokazivali su vozači BMX bicikala.


Double barspin, 360 spin i razne druge figure izvodili su vozači BMX-a tijekom podnevnog zagrijavanja u osječkom skate-parku. Mnogi od vozača koji su se danas mogli vidjeti velike su zvijezde ovoga sporta, zarađuju vrtoglave svote novca, a u Osijek, kažu, vole doći jer je Pannonian Challenge poseban i drugačiji od drugih svjetskih natjecanja.

Među gostima je i Australac Jack Fahey koja pola godine živi u Americi, a pola u Australiji. Natječe se po cijelom svijetu, a tek je napunio 20 godina. U posljednjih šest mjeseci imao je dva napuknuća zgloba, povredu ramena, potom leđa, ali kaže, nikada neće odustati od BMX-a i to je ono što želi raditi u životu.

JACK FAHEY – Gold Coast, Australia
“Ludo je i zabavno i stvarno mi se sviđa. Publika zbilja poludi i čini se da je ovo uistinu zanima i to je to što mi se zbilja sviđa kod ovog natjecanja na kojem sam prvi put i vibra je zbilja dobra ovdje.”

U velikom broju prisutne su i domaće, hrvatske snage koje se dobro nose sa svjetskom konkurencijom. BMX je jednostavno zarazan, priča Varaždinac Marin koji svoju budućnost također vidi u profesionalnoj vožnji BMX-a.


Pod posebnim pritiskom danas bio je Osječanin Marko Žido jer je ipak riječ o nastupu pred domaćom publikom. Dosad se natjecao u Mađarskoj, gdje je scena i konkurencija veća, no primjećuje da i osječka scena polako ali sigurno raste i profesionalizira se.

Opširnije pogledajte u VIDEO prilogu STV-a:

VIDEO:

[span class=camera]GALERIJA: Pannonian Challenge XIII BMX + Punk-Rock day[/span] 

FOTO i VIDEO: Tomislav Čizmadija, SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari