Osječanke Kešerac i Anić brončane na Europskom prvenstvu u Italiji

Sjajne vijesti stižu iz Italije gdje se održava Europsko prvenstvo u veslanju. Hrvatska je danas osvojila nekoliko medalja, a nama je najzanimljivija bronca Sonje Kešerac i Maje Anić.

Dionicu su odveslali u vremenu 7:18.91, što je samo 26 stotinku sporije od Njemačke posade, iako su na tri prolaza Osječanke bile brže od Njemica.

Od početka do kraja utrku su nepobjedivo odveslale Rumunjke Lupascu i Albu koje su slavile s više od četiriju sekundi prednosti pred Njemicama.

Ovo je nagrada vrijednim curama iz veslakčkog kluba Iktus pogotovo nakon nes(p)retno izgubljenog plasmana na Olimpijske igre u London.

Sjajan je bio i Vukovarac Damir Martin koji je nakon olimpijskog srebra u četvercu na pariće, osvojio i europsko srebro ali ovaj put u samcu. Odlučila je foto završnica, jer je Martin zaostao za pobjednikom Litavcem Mindaugasom Griskonisom samo sedam stotinki.

[blockquote]Sjajan tjedan Osječkog sporta

Ovom broncom završen je odličan tjedan osječkih sportaša. Donna Vekić u premijernom nastupu na WTA turniru došla je do finala, a desetkovani nogometaši NK Osijeka uzeli su bod na Maksimiru. [/blockquote]

Tekst: sib.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari