VK Iktus: Miholjska regata

Na kraju ovogodišnje veslačke sezone Veslački klub Iktus organizira tradicionalnu priredbu- Miholjsku regatu. Ovaj put regata ima posebnu dimenziju jer je posvećena obilježavanju značajne obljetnice- 325 godina Župe sv. Mihaela u Tvrđi, kojoj pripada i klub.


“Miholjska regata održat će se u nedjelju, 30. rujna,a primljene su prijave niza klubova s kojima već desetljećima uspješno surađujemo”, ističe tajnik Iktusa Darko Radmanić. Nedjeljni nastup na Dravi potvrdili su klubovi iz Mađarske, Slovenije, Srbije i Hrvatske. Završnu regatu svojim će nastupom uveličati veslači i veslačice iz Kaštela, Zagreba, Vukovara, Subotice, Novog Sada, Zrenjanina, Vukovara, Baje, Mohacsa, a očekuje se još nekoliko prijava.

Ponuđene su u programu 23 utrke svih uzrasta, od konkurencije dječaka i djevojčica do 14 godina, pa sve do veterana,  što će biti i prilika da Iktus Osječanima predstavi gotovo sve one koji su tijekom ove kalendarske godine branili boje kluba i pronosili ime svoga grada na domaćim i značajnim međunarodnim regatama. Bit će to prilika da Osječani i gosti pozdrave i Davida Šaina, osvajača srebrne medalje u četvercu na pariće na Olimpijskim igrama u Londonu,  kao i niz posve mladih veslačica i veslača od kojih se veliki rezultati tek očekuju.

Veslat će i Iktusovi veterani u osmercu koji je prošlog vikenda u Zagrebu postao državni prvak u svom uzrastu. Uostalom “kraljevska disciplina” posebno će obilježiti kompletan program, jer će upravo osmerac mlađih juniora otvoriti regatu, a osim veterana veslat će i osmerci juniora.

U Iktusu očekuju kako će se i ove godine na Miholjskoj regati u nedjelju 30. rujna, okupiti brojni građani, a početak je u 10 sati i 30 minuta.

TEKST: Radio Osijek

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari