Osječani osvojili 6 medalja na Slavonija Fighting Championshipu

U Slavonskom Brodu proteklog je vikenda održano natjecanje u kickboxingu pod nazivom Slavonija Fighting Championship na kojem su nastupili natjecatelji iz 40-ak klubova iz cijele Hrvatske, Bosne i Srbije.


Martial Arts Osijek i kickboxing klub B zajedničkim su radom i trudom ponovo ostvarili izuzetan uspjeh, te se vratili sa čak 6 osvijenih medalja. Tako je prvi sastav kickboxing kluba “B” imao tri člana, a to su Borna Wertag, Ivan Horvat i Arijan Vračić. Sva tri borca su odličnim nastupima i izuzetnom srčanošću izborili brončane medalje u disciplini Low kick, što nije bilo nimalo lako među izuzetno jakom konkurencijom i velikim brojem natjecatelja. Marko Križanović, pripadnik Martial Arts-a osijek, odličnom borbom i pobjedom u prvom meču izborio na je nastup u polufinalu gdje je zaustavljen od puno iskusnijeg borca. Tako je i njemu pripalo 3. mjesto u seniorskoj konkurenciji u kategoriji do -81 kg.

Ostali pripadnici Martial Arts-a Osijek,  sve su redom početnici koji su svojim nastupima već na prvom natjecanju ostvarili zapažene rezultate. Tako je Arijan Vrban osvojio čak srebrnu medalju u kadetskoj konkurenciji, dok je junior Mateo Čabaj izborio broncu! Robert Fran Han, također kadet, poražen je u polufinalu iako je odlično odradio sve što se od njega očekivalo. Posebno se istaknuo  Mihael Haller, koji je vrhunskim nastupom i vrlo atraktivnom borbom u kadetskoj konkurenciji izdominirao protivnika i oduševio publiku. Unatoč tome, na veliko razočaranje svih prisutnih, suci su ipak pobjedu dodijelili protivniku, te time dokazali da sudački aparat u kickboxing savezu još uvijek ne funkcionira kako bi trebao.

Za Martial Arts Osijek nastupio je po prvi puta i Boris Biglbauer koji je pokazao iznimnu srcanost te je u prvim minutama borbe umalo nokautirao protivnika. Kako je borba odmicala, ipak je presudilo puno vece iskustvo protivnika.
Ovo natjecanje samo je jedan u nizu dokaza kako ova dva osječka kluba čeka svijetla budućnost i još puno medalja. Naime, stručno vodstvo obaju kluba, Andrej Beck i Dragan Franjković, licencirani su treneri od strane HKBS-a, te su njihov trud i predanost ovome poslu prepoznali brojni osječki mališani kojih je sve više u njihovim dvoranama u fitness centru XXL  u Gundulićevoj ulici  i Vijencu Vladimira Nazora, gdje se svakodnevno vrše upisi novih članova u sve grupe.
Ovaj sjajan nastup i uspješan rad kluba, uz stručno vodstvo treba zahvaliti i autoškoli “Tratinčica” te Clubu Luna koji su financijskim sredstvima podržali ovakvu politiku klubova i na taj način diretkno pomogli naporima klubova u projektu vraćanja djece u sportske dvorane.

PR objava

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari