Osječki Topovi obilježavaju Međunarodni mjesec borbe protiv raka dojke

Igrači kluba američkog nogometa Topovi Osijek uključili su se u obilježavanje Međunarodnog mjeseca borbe protiv raka dojke. Nedovoljno ljudi zna da je listopad mjesec, koji je u cijelom svijetu obilježen kao mjesec borbe protiv raka dojke, bolesti od koje godišnje obolijeva velik broj žena svih životnih dobi. Zahvaljujući radu i trudu udruge “SVE za NJU!” i u Hrvatskoj se tijekom listopada provodi niz akcija i edukacijskih programa čiji je cilj probuditi svijest kod žena o brizi za vlastito zdravlje i o prevenciji raka dojke.

Po uzoru na igrače iz najjače svjetske lige američkog nogometa odlučili smo se pridružiti akciji obilježavanja međunarodnog mjeseca borbe protiv raka dojke. Željeli bismo tako dati potporu svim ženama iz Hrvatske, te probuditi svijest i proširiti vijest o udruzi “SVE za NJU!”.

Udruga “SVE za NJU!” osnovala je Centar za psihološku pomoć ženama oboljelima od raka za čije postojanje još uvijek nezna mnogo žena. Sve usluge koje Centar nudi u potpunosti su besplatne. Informacije o kampanji “SVE za NJU!” možete saznati na ovom linku.

Igrači Osječkih Topova u znak podrške cijeli ovaj mjesec nositi će ružičaste narukvice, a promjene u znak podrške biti će vidljive i na facebook i web stranici.

Osječki Topovi sudjelovat će i u prodaji narukvica koje dolaze u ružičastoj i plavoj boji, po cijeni 10kn/kom, a sav prihod ide za rad Centra za psihološku pomoć ženama oboljelim od raka.

Ovo je ujedno i jedinstvena prilika da najavimo otvaranje podružnice udruge “SVE za NJU” , u suradnji s Udrugom “PALIA” iz Osijeka, koja će biti 26.10.2012. godine.

PR objava

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari