Bogat sportski vikend u Osijeku i Našicama

Većina sportskih klubova počela su s nastupima u prvenstvenim natjecanjima. Od onih prvoligaških za vikend izdvajamo košarku i odbojku te nastup rukometaša NEXE-a u EHF kupu. Osječki klubovi bit će domaćini u sutrašnjim utakmicama.

Nakon slavonskog derbija u 1. kolu u kojem je Vrijednosnice OS Darda uvjerljivo svladala novog prvoligaša Osječki Sokol, Osječani će na svom parketu odigrati prvu domaću utakmicu u A1 ligi. Gosti Osječana bit će sastav Đure Đakovića iz Slavonskog Broda i bit će to ponovno slavonski derbi.  Trener Osječkog Sokola Zoran Helbich ističe kako je u Dardi bio slab dan njegove momčadi te će se protiv Brođana pokušati iskupiti pobjedom unatoč tome što su gosti favoriti na papiru. Susret Osječki Sokol- Đuro Đaković igra se sutra od 18 sati u sportskoj dvorani Jug.

Sutra je na rasporedu i bogat odbojkaški raspored. Odbojkašice Osijeka u 2. će kolu ugostiti ekipu Rovinja u maloj dvorani Gradski vrt. Susret počinje u 18 sati a Osječanke će pokušat do prvih bodova protiv Rovinjanki koje su također izgubile u prvom kolu.



Poslje djevojaka na parket dvorane Gradski vrt izaći će odbojkaši Murse Osijek i Rovinja. Osječani će odigrati prvi susret ove godine jer su u prošlom kolu bili slobodni. Rovinj je ove sezone favorit za 1. mjesto, a to su dokazali i pobjedom nad Mladosti u prvom kolu. Gosti su dakle favoriti no momčad trenera Leonarda Barića pokušat će doći do pobjede. Utakmica Mursa- Rovinj igra se od 20 sati, a snimku cjelog susreta možete pogledati na STV-u u nedjelju od 21 sat.

Sutra po prvi put u Osijeku možete pogledati i natjecanje u Brazilskom Jiu Jitsu. Treće kolo Hrvatske BJJ lige održati će se NŠD Gradski Vrt – Dvorana za Judo, a početak natjecanja je u  13:00. Svi zainteresirani mogu besplatno doći pogledati natjecanje.

Prvu domaću utakmicu u sklopu EHF kupa odigrati će i rukometaši NEXE-a. Ugostiti će, 13.10. od 19 sati, u dvorani OŠ Kralja Tomislava, HC Meshkov Brest i tražiti pobjedu.

Tekst: STV i SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari