Nova pobjeda Franje Nađa

Na zagrebačkoj streljani Dotrščina u subotu 13. listopada, održano je vrlo atraktivno međunarodno natjecanje u I.P.S.C. streljaštvu – “V. CROATIAN EXTREME METAL CHALLENGE 2012.”.

Na natjecanju, koje se ujedno bodovalo i kao VII. KOLO HRVATSKE IPSC LIGE 2012., nastupilo je 79 strijelaca iz Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarska i Hrvatske, a održano je na 10 staza s isključivo metalnim metama i minimalnim brojem metaka od 200.

U najbrojnijoj kategoriji “Production” (nastupilo 67 strijelaca) svoju je cjelogodišnju dominaciju potvrdio član UPS Pampas i HS Teama Croatia, Franjo Nađ kojemu je ovo peta pobjeda na pet dosadašnjih izdanja ovoga natjecanja. Drugo mjesto zauzeo je strijelac zagrebačkog kluba Double Alpha, Damir Sladin (95,33% od rezultata pobjednika), a treći je bio Haris Kaljanac iz BIH (91,99%).)

Svi ostali strijelci Udruge za praktično streljaštvo Pampas nastupili su u kategoriji “Production”, a zauzeli su slijedeće pozicije; 8. Peran Marin, 16. Korovljević Ronald, 21. Sudar Krešimir, 24. Tomljanović Tomislav, 30. Perolli Biter, 38. Welzer Filip, 40. Dumendžić Darko, 45. Nađ Darko, 50. Prakatur Davor, 54. Mazur Krešimir, 59. Lišnjić Goran, 61. Jakobović Miroslav, 64. Krolo Ivan, 65. Šušnjara Sanja.

Inače, Franjo Nađ je prije dva tjedna u Zagrebu (29.09.2012.), na prvom službenom Prvenstvu Hrvatske u IPSC streljaštvu postao i prvi Prvak Hrvatske u ovoj dinamičnoj streljačkoj disciplini, a vrlo je zapažene rezultate imao i na natjecanjima u inozemstvu, gdje je potvrđivao svoje mjesto među najboljim IPSC strijelcima u Europi.

U kategoriji “Standard“, u nešto slabijoj konkurenciji, prvo je mjesto uvjerljivo osvojio poznati slovenski strijelac Uroš Jereb, ispred Dragana Mišanovića iz BIH (80,48%) i trećeplasiranog Milana Škara iz Slovenije (79,02%).

U ekipnoj konkurenciji pobjedu je odnio HS TEAM CROATIA (Nađ Franjo, Marić Hrvoje, Peran Marin, Gvozdanović Dubravko) ispred ekipe ATJ LUČKO (Sladin Damir, Benažić Zoran, Stjepanović Niko, Eraković Ognjen) i trećeplasirane ekipe COBRA BIH (Kaljanac Haris, Džuho Elvir, Riđanović Bakir, Cerić Suad).
Ekipa UPS Pampas 1 (Korovljević, Sudar, Dumendžić D. Nađ) osvojila je 6 mjesto, UPS Pampas 2 (Tomljanović, Perolli, Welzer, Mazur) sedmo mjesto od 16 ekipa

U kategoriji senior (preko 50 godina)
Pobijedio je Hrvoje Bertović (Double Alpha Zagreb) drugi je bio Zdešar Franci (Slovenija) a treći Darko Nađ (UPS Pampas Osijek)..5. Ivan Krolo (UPS Pampas)

U kategoriji Lady
Pobijedila je Eržen Katjuša iz Slovenije, druga je Franković Margareta (Double Alpha Zagreb), treće mjesto je osvojila Kutron Agnes iz Mađarske, četvrto mjesto je osvojila Šušnjara Sanja (UPS Pampas Osijek)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari