Seligman pobjednik kvalifikacija u Ostravi

Na posljednoj etapi svjetskog gimnastičkog kupa, gimnastičar GD Osijek-Žita, Robert Seligman, u današnjim kvalifikacijama zauzeo je vodeću poziciju sa ocjenom 15.050.

Odličan je to početak natjecanja u češkoj Ostravi koja je domaćin završnice Svjetskog kupa. Nakon što je prošli vikend uzeo srebro na Prvenstvu Hrvatske, ovaj put Seligman je sa svojom vježbom izborio najbolju poziciju prije sutrašnjeg finala.

Dobar plasman na Challenge Cupu Ostrava osigurat će Robertu jedno od prva četiri mjesta na svjetskoj rang ljestvici najboljih vježbača na konju s hvataljkama (trenutno je peti) što mu u 2013. godini omogućava nastup na pozivnim A tunirima. Prvi takav turnir na rasporedu je već sredinom ožujka sljedeće godine u francuskom La Roche Sur Yonu gdje će snage odmjeriti finalisti ovogodišnje Olimpijade te 4 najboljih sa svjetske rang liste.

Tomislav Marković trenutno drži drugo mjesto na svjetskoj rang ljestvici najboljih parteraša gdje će navjerovatnije i ostati unatoč slabijem nastupu u današnjim kvalifikacijama. Naime, manjak motivacije te lagani umor nakon odličnog nastupa na Prvenstvu Hrvatske prošli vikend gdje je osvojio čak 3 medalje, rezultirali su nešto slabijim nastupom (ocjena: 13.950) i 12. mjestom u kvalifikacijama. Srećom ovo ne mijenja činjenicu da će Tomislav sezonu završiti kao jedan od najboljiih gimnastičara na tlu što mu otvara vrata pozivnih A turnira u 2013. godini.

Natjecanje u Ostravi završava sutra finalnim nastupima i, vjerujemo, dobrim plasmanom Roberta Seligamana.

Andrej Korosteljev u finalu

Gimnasticar Inove gim danas je ušao u finale posljednjeg ovogodisnjeg Svjetskoga Kupa. Odlično je odradio svoju vježbu na parteru te podjelio 4. poziciju sa japanskim gimnastičarom. Prvo mjesto zauzeo je prvak Svijeta i Europe Grk Kosmidis.

Interesantno je da su Andrej i japanski gimnasticar imali najveću startnu ocijenu (16.00) u kvalifikacijama tako da od Andreja sutra sa pravom možemo očekivati borbu za medalju! Finale počinje sutra u 14h uz prijenos na Sportskoj televiziji!
Već ovim ulaskom u finale Andrej je nastavio svoj niz velikih uspjeha i najavio da možemo očekivati i slijedeće godine vrhunske rezultate.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari