Seligman i Marković i sljedeće sezone među svjetskom gimnastičkom elitom

Robert Seligman i Tomislav Marković u završnici sezone ostvarili su fantastičan rezultat osiguravši mjesto među četiri najbolja svjetska gimnastičara kada su u pitanju natjecanja iz serije Svjetskog kupa.


Češka Ostrava bila je posljedni turnir ove sezone, a na najbolji način iskoristio je to Robert Seligman. Nakon jučerašnje pobjede u kvalifikacijama, danas je solidno odradio svoju vježbu na konju s hvataljkama i u konačnici zauzeo četvrto mjesto. Ispred njega bili su Bjelorus Likhovitsky, Belgijanac Truyens i Japanc Kakitani. Ipak, bilo je to dovoljno kako bi Robert ostvario ono najvažnije, a to je nastup na pozivnim A turnirama slijedeće godine. Podsjetimo, pravo nastupa na njima imaju samo četvorica iz Svjetskoga kupa te najboljih osam sa posljednjih Olimpijskih igara.

“U konačnici sam iznimno zadovoljan jer sam dao svoj maksimum u ovome trenutku. Drugi su bolje odradili, ali najvažnije je bilo ostvariti konačni plasman među četvoricom najboljih ove sezone, što sam i uspio,” rekao je Seligman.

Drugi predstavnik GD Osijek-Žita, Tomislav Marković, nije se jučer uspio plasirati u finale, ali je zahvaljujući vrlo dobrim nastupima tijekom sezone uspio zadržati drugo mjesto u ukupnome poretku što mu osigurava nastup na A turnirima sljedeće sezone.

“Želio sam ovdje u Ostravi ostvariti bolji rezultat, ali nije išlo. Srećom uspio sam zadržati drugo mjesto i sada je na meni da još više vježbam kako bi na natjecanjima bio čim bolji,” rekao je Marković.

Njihov trener Vladimir Mađarević također je zadovoljan ostvarenim, posebno ako se u obzir uzme činjenica da će Seligman i Marković vjerovatno biti jedini predstavnici Hrvatske na najjačim svjetskim turnirima. Još uvijek priliku da im pridruži ima jedino Marijo Možnik.

Odličan je to završetak sezone u kojoj je ovaj osječki klub uspio doći do čak 18 medalja na nacionalnom prvenstvu, osvojiti nekolicinu postolja u Svjetskome kupu te uspješno organizirati četvrti po redu Grand Prix Osijek Žito Challenge Cup.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari