Završeno Kadetsko prvenstvo Hrvatske u taekwondou

Jučer je u Osijeku u organizaciji Hrvatskog taekwondo saveza pod pokroviteljstvom grada Osijeka i domaćinstvom taekwondo kluba Osijek održano kadetsko prvenstvo Hrvatske.

Ukupno 334 kadeta i kadetkinja iz 60 klubova diljem lijepe naše ostavljalo je zadnje atome snage kako bi se okrunili titulom najboljih! Da je ovo turnir europskih i svijetskih razmjera govori i činjenica da Hrvatska kadetska taekwondo reprezentacija, unazad četiri europska prvenstava vrlo dobro kotira.

Okus domaćeg terena okusilo je 12 kadeta i kadetinja. Filip Jelošek do 37kg ostaje zaustavljem u prvom kolu.  Denis Mijić do 41 kg u izuzetno brojnoj i teškoj konkurenciji prolazi pobjedama 5:5, sudačka presuda, 10:7, te u poslijednjoj borbi za medalju ne uspijeva proći dalje. Borna Kufner do 45 kilograma prvu borbu završava sa 13:6, no slijedeća borba za medalju je za dlaku izmakla.

Filip Dolić do 45 kilograma, prolazi 5:5 pobjedom na zlatni bod, drugo kolo 8:1, te u borbi za medalju zadobiva udarac u koljeno zbog čega završava na traumatologiji. Matija Šarić do 49 kilograma pobjeđuje 5:4, te u slijedećem kolu sudačkom ne preciznošću video-replaya, ostaje zakinut za bodove i gubi 8:6. Maurizio Mlinaček do 61kg prvu borbu dominira 13:6, te u borbi za medalju nailazi na favorita i ne uspijeva zgrabiti medalju.

Rea Bede do 41kg prvo kolo prolazi predajom protivnice, zatim pobjedom 8:7 uz pomoć tribina zbog kojih se orila cijela dvorana Gradski vrt, te u borbi za medalju Rea zaostaje i pobjednica prolazi dalje do finala. Hana Marković do 41kg nailazi odmah u prvom kolu na favoritkinju skupine. Tijesnim rezultatom od 2:1 u poslijednih 5 sekundi, Hana zadobiva udarac i zadobiva poraz.
Mia Edl kadetkinja do 47kg prvo kolo riješava laganim zagrijavanjem 6:3, zatim gubi od pobjednice Croatia opena 2012 7:7 na zlatni bod. Alena Vekić do 55kg nažalost ovoga puta neuspijeva proći dalje. Ovacije publike bile su, malo je reći snaže i motivirajuće. Osječki navijači sjedinili su se u jedno.
Bruno Gajić do 37kg prolazi prvo kolo knockoutom 15:9, zatim drugo kolo tijesnim rezultatom pobjeđuje na zlatni bod 10:10 i time osvaja brončanu medalju!

U slijedećoj borbi za finale ponovno odlazi na zlatni bod i gubi 5:5. Laura Zahirović do 47kg pobjeđuje prošlogodišnju reprezentativku 13:4 uz predaju Marijanske predstavnice. Slijedeće kolo dominira 10:4 i u borbi za finale gubi, od kasnije kadetske prvakinje 2:1 u zadnje 3 sekunde. Time Laura osvaja brončanu medalju na Prvenstvu Hrvatske 2012. godine!

Prema riječima delegatstva Hrvatskog taekwondo saveza i prema dojmovima trenera klubova, organizacija je prošla gotovo pa savršeno uz zaključak da su se natjecanja u Hrvatskoj, nakon ovakvo odrađenog turnira popela stepenicu, a možda čak i dvije, više u organizaciji i provođenju protokola.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari