GD OSIJEK-ŽITO: Seligman pobijedio na Memorijalu Stjepana Boltižara

Robert Seligman, gimnastičar GD Osijek-Žita, još uvijek aktualnu sezonu završio je na najbolji mogući način...

Robert Seligman, gimnastičar GD Osijek-Žita, još uvijek aktualnu sezonu završio je na najbolji mogući način – prvim mjestom i zlatnom medaljom na netom završenom pozivnom turniru Memorijal Stjepan Boltižar u Zagrebu!

ZTD “Hrvatski Sokol” u petak, 7. prosinca 2012. godine u dvorani Sokolskog doma organizirao je gimnastički spektakl na konju s hvataljkama i preči u sklopu Memorijala “Stjepan Boltižar” i time tradicionalnom natjecanju vratio stari sjaj. Na natjecanje su bili pozvani najbolji vježbači iz regije na konju s hvataljkama i preči, što su ujedno i hrvatske elitne discipline obzirom da su najbolji rezultati u novijoj gimnastičkoj povijesti Hrvatske ostvareni upravo na ove dvije sprave.

Konkurencija na konju s hvataljkama bila je iznimno jaka – snage su, uz Selimana, “odmjerili” 4. sa aktualnih Olimpijskih igara u Londonu te dvostruki osvajač europskih medalja – Alberto Busnari (ITA), dvostruki finalist svjetskih prvenstava, treći u Europi i aktualni pobjednik Svjetskog kupa na konju s hvataljkama – Sašo Bertoncelj (SLO), Zoltan Kalai (HUN) – peti sa aktualne svjetske rang ljestvice konja s hvataljkama te Filip Ude, srebrni olimpijac iz Pekinga 2008.

Uz njih su nastupile i mlade snage hrvatske gimnastike: Kristijan Vugrinski, Matija Baron te Leonardo Kušan.

Ocjena 15.350 Robertu je donijela zlato i odličan završetak sezone, a slijedili su ga Busnari (15.050), Bertoncelj (14.850) te Ude sa ocjenom 14.800.

“Jako smo zadovoljni učinjenim. Robert je vježbu izveo odlično i sa puno samopouzdanja što nam je iznimno važno u ovom trenutku, obzirom da nas u 2013. godini čeka jako puno posla – Europsko i Svjetsko prvenstvo, Mediteranske igre kao i niz etapa Svjetskog kupa od kojih se najviše veslimo onoj u našem gradu sredinom rujna sljedeće godine”, nakon natjecanja nam je rekao Robertov trener Vladimir Mađarević.

Najbolji hrvatski prečaš i domaći favorit, Marijo Možnik, očekivano je odnio pobjedu na preči.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari