FOTO i VIDEO: Uz zvuke heavy metala Horvat do novog rekorda

Ivan Horvat, ponajbolji hrvatski atletičar u ovome trenutku, u subotu navečer je na atletskom mitingu u skoku s motkom u “tunelu” dvorane Gradski vrt u Osijeku preskočio 550 centimetara i time za čak 15 centimetara podigao letvicu novog hrvatskog dvoranskog rekorda.

Pola metra više skočio je od drugoplasiranog Andreja Poljaneca dok su ostali natjecatelji otpali već na 470 centimetara i ranije. Pokušao je Ivan i do apsolutnog hrvatskog rekorda, ali letvica se nije željela zadržati na 561 centimetar. On inače i drži aktualni rekord preskočen na otvorenom od 560 centimetara.

Zanimljivo, Ivan je do rekorda stigao zaletjevši se u novim sprintericama uz zvuke heavy metala. Seek and Destroy popularne Metallice bio je dovoljan za 520, dok ga je preko 540 prebacila Pantera i Cementary Gates. Slayer i Raining Blood bili su dovoljni za rekord, a za skok preko 561 nisu bile dovoljne Seek and Destroy te Countdown to Extinction.




Sjajna je to najava sljedeće godine u kojoj će Ivan sigurni smo srušiti sve svoje rekorde. Ipak, ono najvažnije dolazi za nešto manje od četiri godine – Olimpijada u Riu. Nakon toga ne očekujemo ništa manje nego veliku heavy metal feštu u Osijeku.

Tekst i foto: SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari