Kettlebell trening prži masne naslage [nagradna igra je završena]

Želite li probati novu vježbu koja je već osvojila SAD? Ojačajte svoje tijelo, povečajte svoju eksplozivnost i izdržljivost uz treninge kettbellom. Centar za borilačke sportove Martial Arts Osijek u suradnji s Fitness Centrima XXL donosi Vam ovaj vrlo učinkoviti trening.


Kettlebell je vježba koja ima korijene u Rusiji,
a uspjeh je doživjela u SAD-u.  Kettlebell nema ljubitelje samo u muškom dijelu populacije, sve više žena odlučuje se za taj način vježbanja. Upravo zbog aktivnog i dinamičnog treninga koji Vam pruža trening kettbelimatroši se veliki broj kalorija i doslovno prže masne naslage, a za uzvrat svaki polaznik drastično povećava svoju snagu i izdržljivost. Treningom kettbellima nećete postići razvoj mišićne mase što svakako odgovara ženama.

[span class=attention]Trening s girijama odnosno kettlebelima  je oblik treninga koji neće samo poboljšati vaš izgled i figuru, nego će vam dati snagu i mentalnu čvrstoću za koju ste mislili da je skoro nemoguće ostvariti.[/span]

Pitate nas: Je li trening s girjama najučinkovitija metoda vježbanja?

Odgovaramo Vam: Ne. To je jednostavan i vrlo učinkovit način kako trenirati i obogatiti trenutni program po kojem radite.


[blockquote]Što je kettlebell/girija?

Zamislite crnu kuglačku kuglu s kovčeg ručkom. Imate li sad predodžbu kako bi ona mogla izgledati. To je velika nakupina željeza koja dolazi u nekoliko oblika, odnosno veličina: 4kg, 6kg, 8kg, 12kg, 16kg, 20kg, 24kg, 32kg, 36kg, 40kg, 44kg i stvarno teških 48kg!

Kettlebell odnosno girija zapravo tradicionalan ruski uteg koji izgleda kao kugla s ručkom, a veličine se razlikuju i ovisne se o kilaži, također je dostupna univerzalna veličina koja je velika otprilike kao lopta za košarku. Još se u nekadašnjoj carskoj Rusiji, odakle kettlebell potječe, smatralo da je to vrlo učinkovit alat za jačanje tijela. Izvanredna popularnost kettlebella proširila se diljem svijeta.[/blockquote]
Martial-Arts-Osijek-Dragan-Franjkovic-51

Ruske specijalne jedinice koje su poznate kao najizdržljivije i najžilavije mogu na svojoj snazi i čvrstoći zahvaliti upravo kettlebellu. Vježbanje s kettlebellom je u priručniku ruske vojske opisano kao ”jedan od najučinkovitijih načina razvijanja snage”, ima izvanredni potencijal za razvoj snage čovjeka.

Nadalje, povećanjem mišićne izdržljivosti većim brojem ponavljanja, pravilnim nutricionim planom ćete vrlo rapidno otopiti i višak masnih naslaga. Rekli bismo, dvije muhe jednim udarcem. Ali, balističke vježbe nisu jedine iz kojih možete profitirati. Vježbe s kettlebell-ima/girjama kao što su tursko ustajanje i vjetrenjača će razviti poput kamena tvrd srednji dio tijela i povećati fleksibilnost i stabilnost ramena. Vježbanje kettlebell-ima primjereno je za svakoga – sportaše, rekreativce i one koji se još ne bave nikakvim sportom jer pomaže u razvijanju osnovnih tjelesnih sposobnosti i priprema tijelo na teže tjelesne napore.

Vježbanjem s kettlebellima pomaže vam da se osjećate bolje, da postignete pravilno držanje i opustite se.
Martial-Arts-Osijek-Dragan-Franjkovic-13

[blockquote]Martial Arts i SiB.hr nagrađuju vas sa mjesečnim članarinama za crossfit & kettlebell trening program i DARDI. Za sudjelovanje u nagradnoj igri potrebno je ovdje ispod članaka napisati ” SiB i Martial Arts vode me u Dardu na Kettlebell trening”. Sretne dobitnike izvlačimo idući tjedan. Sretno 🙂
Dobitnici treninge mogu pohađati kroz idućih mjesec dana, a detaljnije inforamcije saznajte u inboxu facebook profila Martial Artsa ili preko telefona: 091 582 0413

Dobitnici: Dijana Firić, Tina Nešić, Nikolina Šili, Kristina Farčić Vuletić, Mia Stanković i Marina Brođanac[/blockquote]
Vježbanje kettlbell-ima danas

Dobar glas daleko se čuje, kaže poznata izreka. Tako se dobar glas o vježbanju kettlebell proširio diljem svijeta, pa tako i kod nas. Vježbanje s tim posebnim utezima doseglo je toliku popularnost da je više ne smijemo zanemiriti te smo zbog svih navedenih razloga odlučili pokrenuti sate grupnih vježbanja s utezima kettlebell uz energičnu glazbenu pratnju, koja čini trening još zanimljivijim.

[blockquote]Topi masnoću i oblikuje tijelo

Ako želite izgubiti koji kilogram i poboljšati tjelesnu spremnost, kettlebell vježbom sigurno ćete smršavjeti, utegnuti postojeću mišićnu masu, povećati mišićnu masu kod muške populacije vježbača te skladno oblikovati tijelo.

Ako ste pak žena koja želi izgubiti na kilaži i učvrstiti svoje gluteuse, kvadricepse, trbušne mišiće i ruke, primijenite ustrajnu dijetu uz balistički trening s girjama i na pravom ste putu ostvarenja svog cilja.

Istraživanja koja su proučavala nekoliko ruskih vježbača s kettlebellom pokazala su da je među njima 21,2 posto onih s prekomjernom tjelesnom težinom izgubilo masnoću, a jednak postotak razvio je veću mišićnu masu.[/blockquote]

Pozivamo Vas da pregledate našu galeriju kako bi se upoznali s radom centra za borilačke vještine Martial Arts Osijek. Posjetite galeriju klikom ovdje.

Martial Arts Osijek

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari