Wozniacki naplatila školarinu Vekić

Donna Vekić nije uspjela iznenaditi 6 godina stariju Caroline Wozniacki i plasirati se u 3. kolo Melbourna.

Donna je hrabro ušla u meč, ali je nažalost propustila tri break prilike. Dankinja je povela 2-0, međutim Donna uspijeva oduzeti servis što joj je bio jedini gem u tom setu. Zanimljivo kako je Donna u tom setu imala više winnera, ali i čak 13 više neprisiljenih pogrešaka. Rezultat je to agresivne igre u kojoj Donna svaku lopticu udara iz sve snage.

Drugi set Donna otvara osvajanjem servis gema, ali tada Wozniacki pravi seriju i dolazi na 4-1. Donna radi break i osvaja svoj servis te dolazi na 4-3. Do kraja su obje držale svoj servis te je meč završio sa 6:1, 6-4.

Najveća nada hrvatskog tenisa pokazala je da će, ukoliko je zaobiđu ozljede, biti konstanta u vrhunskom tenisu. Nema respekta prema nikome i na svaku lopticu ide sa maksimalnom snagom. Posebno je fascinantna return igra gdje svaki slabiji servis protivnice završava sa direktnim poenom.

U razgovoru nakon meča Wozniacki je pohvalila Donninu igru te se prisjetila svog prvog nastupa na Grand Slamu sa 17 godina. Bilo je to 2007. na Rolland Garrosu. No, postoji jedna razlika. Wozniacki je ispala u prvom kolu, a Donna je dogurala do drugog.

Donna je bila najmlađa igračica u glavnome turniru, pa je prolazak u 2. kolo odličan rezultat, a ako su napisali i na službenoj stranici turnira, ovo je bila odlična školarina za godine ispred nje.

Tekst: SiB.hr
Foto: Australian Open

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari