Uspješan nastup članova Karate kluba Osijek Žito na prvenstvu Slavonije i Baranje u karateu

Danas, 09.veljače 2013., u sportskoj dvorani Elektrotehničke i Ekonomske škole u Novoj Gradiški, održano je prvenstvo Slavonije i Baranje u karateu za sve uzraste.

Na natjecanju je nastupilo i šest članova Karate kluba Osijek Žito koji su bili iznimno uspješni osvojivši šest medalja: dvije zlatne, tri srebrne i jednu brončanu.

U konkurenciji seniorki u katama najuspješnija je očekivano bila Tea Šojat osvojivši zlatnu medalju izvedbom kate Unsu i uvjerljivim rezultatom 5:0 iskazala svoju pripremljenost za ovaj nastup. Jednako je uspješna u katama bila i Matea Cikoja u konkurenciji mlađih seniorki osvojivši drugu zlatnu medalju za svoj klub.

Jedini muški predstavnik u katama bio je Matko Matić koji je u kategoriji kadeta osvojio treće mjesto.

U borbama su srebrne medalje izborili svi predstavnici Kluba. Leon Rogina je u konkurenciji mlađih kadeta do 45 kg uvjerljivo pobijedio prvu borbu s rezultatom 3 : 0. U finalnoj borbi bio je izjednačen sa svojim protivnikom tako da je borba završila neriješeno 0 : 0, a sudačkim izjašnjavanjem Leon se morao zadovoljiti drugim mjestom.



Sličan je put imao i Karlo Majhen koji je nastupio u kategoriji kadeta do 52 kg. Karlo je prvu borbu pobijedio s 1 : 0, a u finalnoj izgubio s 3 : 0 tako da je i on ostao na korak do zlatne medalje.

I u najtežoj kadetskoj konkurenciji (+70 kg) član Karate kluba Osijek Žito Dino Bošnjaković izborio je drugo mjesto i srebrnu medalju.

Nastup na ovom natjecanju bio je uvjet za nastup na svim državnim prvenstvima, a od kojih prvo slijedi prvenstvo države za seniore u katama koji će se održati 09. ožujka u Zagrebu. To je natjecanje osobito važno za seniorku Teu Šojat kojoj predstoji četiri tjedna intenzivnih priprema kako bi se među najboljim katašicama Hrvatske pokazala u što boljem svjetlu.

Tekst i foto: Jasmina Gorjanski

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari