‘Tko želi biti muškarac, neka uzme motornu pilu u ruke’

Damian Koppi, 20-godišnji je Požežanin koji se bavi (i to vrlo uspješno) jednim neobičnim sportom, sportskim rezanjem motornom pilom.

Ovaj opasni sport počeo je trenirati još u prvom razredu srednje škole i od tada samo niže uspjehe.  Bio je prvak države na školskoj razini, ali i 15. na međunarodnom natjecanju Alpe-Adria kup u Austriji.

Ovo je pravi sport za muškarce i tko želi biti muškarac neka uzme motorku u ruke – kaže kroz smijeh za 034portal Damian.

Iako sam prije koristio motornu pilu, intenzivno sam krenuo u srednjoj školi i od tada idem na natjecanja. Bilo je zanimljivo kada su počeli treninzi i sada jedva čekam natjecanje u Brodu. Opasan je to sport, sekunda nepažnje može dovesti do ozbiljnih ozljeda jer se radi i o brzini, ne samo o preciznosti – nastavlja Damian, student šumarstva u Zagrebu koji mjesec dana pred natjecanje trenira i po 8 sati dnevno.

Idući mjesec se u Slavonskom Brodu održava Alpe-Adria kup. Natjecanje se odvija u pet disciplina i ekipno se zbraja. Zanimljivo je i da postoji i ženska kategorija.

SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari